UDRUGA ANA Vrijedna donacija iskorištena za prijeko potrebne terapije članova s teškoćama u razvoju

Ova donacija je pomogla mališanima u prevladaju razvojnih teškoća uključivanjem sve potrebne podrške stručnjaka kako bi postigla maksimum svojih mogućnosti

Dijete s teškoćama, ilustracija

Ilustracija

Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima izvijestila nas je o dobivenoj donaciji Hrvatskih šuma u iznosu tri tisuće kuna. Donirani iznos iskoristili su na besplatne terapije edukacijskog rehabilitatora, logopeda i na besplatne terapije psihoterapeuta.

Terapije su provodile vrhunske stručnjakinje poput psihoterapeutkinje Eve Brlek i Maje Vincek Slunjski koja je logoped i psihoterapeut.

Hrvatske šume d.o.o. iz Zagreba su napravile veliku stvar i pomogli djeci s teškoćama u razvoju i ponašanju, odnosno djeci s invaliditetom i njihovim roditeljima.

Ova donacija je pomogla djeci u prevladaju razvojnih teškoća uključivanjem sve potrebne podrške stručnjaka, kako bi postigla maksimum svojih mogućnosti.  

Cilj je da djeca jednom kad odrastu, budu što samostalnija u životu - odrasloj dobi. Važno je napomenuti, da roditelji u svojim ruralnim sredinama, osim financijskih nemogućnosti, nemaju ni dostupnost potrebnih stručnjaka.

 Novac Hrvatskih šuma je iskorišten na najbolji mogući način i veliki je doprinos dobroj budućnosti djece korisnika istih sredstva, a i društvu u cjelini.

- Donacije Ani, udruzi za pomoć djeci i obiteljima, od neprocjenjive su vrijednosti. Roditeljima i djeci treba stalna podrška, a iste najčešće u ruralnim sredinama nema. Kako su stručnjaci udaljeni kilometrima, tu treba stalna podrška roditeljima. 

S ovom donacijom smo uspjeli jako puno. Omogućiti djeci stalnu stručnu potporu, druženje, radionice i da smo svi zajedno tim. To je zalog za budućnost. Cilj je što više djecu osamostaliti za život u odrasloj dobi. Ovom prilikom ističem da smo uspjeli  zaposliti tatu djevojčice s dodatnim potrebama. Mislim da je ovo dobra strana Hrvatske – kazala je za In Portal predsjednica Ana Duga.

Udruga od sada ima i službenu mrežnu stranicu koju možete posjetiti ovdje, a svatko tko želi financijski podržati rad Ana – udruge za pomoć djeci i obiteljima, donaciju može uplatiti na žiro-račun: IBAN  HR1623900011101339717.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti