RIJEČKI KORZO Kampanja 'Jednaki' Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije

Cilj kampanje je prikazati osobe s invaliditetom kao ravnopravne članove društva. Na postamentima su fotografije članova udruge, koji su se predstavili kroz kratke tekstove o sebi

Kampanja Jednaki

 

Početkom tjedna na postamentima na riječkom Korzu predstavljana je kampanja 'Jednaki'. Kampanju 'Jednaki' provodi Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije u sklopu programa Kroz život zajedno, kojeg provodi u partnerstvu s Gradom Rijekom, a financiran je od strane Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj kampanje je prikazati osobe s invaliditetom kao ravnopravne članove društva. Na postamentima su fotografije članova udruge, koji su se predstavili kroz kratke tekstove o sebi, kao i retrospektiva udruge, gdje su prikazani neki od najvažnijih događaja i sudjelovanja članova kroz godine.

U sklopu kampanje izrađen je i kalendar za 2023. godinu s fotografijama prikazanim na postamentima. Fotografije je snimio poznati riječki fotograf Željko Jerneić, a kalendar će se dijeliti tijekom kampanje do kraja godine, a zainteresirani građani će ga moći dobiti na prezentaciji u Zapadno trgovačkom centru, uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 2. prosinca 2022. godine.

Program Kroz život zajedno je sveobuhvatni trogodišnji program kojim se nastoji doprinijeti boljoj ukupnoj kvaliteti života osoba s mišićnom distrofijom te spriječiti institucionalizaciju i zdravstvene komplikacije koje se javljaju zbog progresije bolesti.

Programom je osigurana dodatna stručna medicinska pomoć članovima Udruge u praćenju tijeka bolesti, kao i savjetovanje, educiranje novih osobnih asistenata i članova obitelji te pružanje fizikalne terapije i rehabilitacije korištenjem novih uređaja i metoda prilagođenih osobama s neuromuskularnim bolestima.


Anita Blažinović

 

Povezane vijesti