GRAD SPLIT Javni poziv za dodjelu potpora za učenike srednjih škola i studente s invaliditetom

Potpora se dodijeljuje prema invaliditetu i težini oštećenja, prema uspjehu u školovanju, odnosno studiju, a gledaju se i postignuti i priznati izvanškolski rezultati  na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta

Student s invaliditetom

Ilustracija

Grad Split raspisao je javni poziv za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima s indvaliditetom u školskoj i akademskoj 2022./2023. godini.

Potporu ostvaruju novi korisnici s invaliditetom koji kao učenici srednje škole i student s invaliditetom i jedan roditelj, udomitelj ili skrbnik imaju prebivalište na području Grada Splita neprekinuto tri godine do dana objavljivanja poziva, učenik, odnosno student koji je redovno upisan u tekuću školsku, akademsku godinu, učenik, odnosno student koji ne prima stipendiju, potporu za školovanje po drugoj osnovi, učenik i student koji postigao opći uspjeh sa srednjom ocjenom od najmanje 3,0 u prethodnoj školskoj, akademskoj godini.

Potpora se dodijeljuje prema invaliditetu i težini oštećenja, prema uspjehu u školovanju, odnosno studiju, a gledaju se i postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika, odnosno postignuti i priznati rezultati studenata, na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta.

Iznos potpora za učenike i studente s invaliditetom su 800 kuna mjesečno u školskoj godini za učenike srednjih škola, 1000 kuna mjesečeno u akademskoj godini za studente koji studiraju u Splitu te 1000 kuna mjesečno u akademskoj godini za studente koji studiraju izvan Splita.

Rok za prijavu na ovaj poziv istječe nakon 15 dana od dana objave, odnosno, 30. studenog, a više detalja o pozivu i uvjetima prijave doznajte ovdje.


Anita Blažinović

 

Povezane vijesti