UDRUGA ZNAM Psihosocijalna radionica 'Tik-tak, tik-tak... organiziram li dobro svoje vrijeme?'

Psihosocijalne radionice su radionice interaktivnog tipa s ciljem osobnog rasta, razvoja potencijala svakog korisnika, osnażivanja i usmjeravanja mladih i studenata s invaliditetom

Članovi udruge Znam.

 

Udruga za mlade i studente s invaliditetom Primorsko-goranske županije 'ZNAM' izvijestila nas je o nastavku provođenja psihosocijalnih radionica u trećoj godini provedbe trogodišnjeg programa 'Centar podrške mladima i studentima s invaliditetom'.

Podsjetimo da Udruga za mlade i studente s invaliditetom Primorsko-goranske županije 'ZNAM' u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci provodi trogodišnji program pod nazivom 'Centar podrške mladima i studentima s invaliditetom' koji je potpunosti financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike s 450 tisuća kuna kroz tri godine provedbe.

U sklopu tog programa je prije desetak dana u prostorijama udruge održana psihosocijalna radionica pod nazivom 'Tik-tak, tik-tak... organiziram li dobro svoje vrijeme?' koji je vodila psihologica Nikoleta Zubić.

Psihosocijalne radionice su radionice interaktivnog tipa s ciljem osobnog rasta, razvoja potencijala svakog korisnika, osnażivanja i usmjeravanja mladih i studenata s invaliditetom.

Programom se želi doprinijeti boljoj kvaliteti života članova i korisnika udruge. Centar podrške je inovativan skup novih aktivnosti usmjeren prema mladima i studentima s invaliditetom, s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja neovisnosti osoba s invaliditetom.

Ovim programom osigurava se mobilnost korisnika koristeći prilagođeno kombi vozilo za prijevoz osoba u invalidskim kolicima, podrška neovisnog življenja kroz pomoć njegovatelja u svakodnevnim životnim potrebama te ciklus psihosocijalnih radionica i radionica socijalnih akcija gdje mladi rade na sebi te se uključuju u aktivno rješavanje svojih problema u zajednici pod vodstvom stručnog voditelja.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti