Studentski zbor Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta organizira projekt 'OSI - Otkrij, Spoznaj, Iskusi!'

Svrha ovog projekta nije 'još jedan informativni letak' ili humanitarna akcija, već omogućiti studentima da se upoznaju sa stvarnim osobama i na vlastitoj koži iskuse djelić njihova iskustva. Žele preusmjeriti fokus s pojma invaliditet na OSOBU s invaliditetom i teoriju spojiti s praksom

Prizor s projekta, arhiva.

 

U petak, 2. prosinca 2022. od 16 do 21 sat u dvorani PAUK Studentskog doma Stjepan Radić drugu godinu za redom održat će se projekt 'OSI - Otkrij, Spoznaj, Iskusi!' u organizaciji Studentskog zbora Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Njegova je temeljna svrha obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i to kroz edukaciju studentske populacije o određenim teškoćama s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju.

Svjesni kako je iskustveno učenje jedan od najkvalitetnijih i studentima najatraktivnijih načina učenja, ovo nije još jedno u nizu predavanja prepunog stručne terminologije već edukativno-iskustvene radionice koje provode studenti ERF-a. Osim zanimljivih informacija predstavljenih na svima razumljiv način, pripremaju i mnoštvo aktivnosti poput poligona i simulacija oštećenja za koje vjeruju da će svima biti privlačne.

Jedno od osnovnih načela kojima se vode pri provedbi svojih projekata je 'Ništa o nama, bez nas' te su upravo iz tog razloga u proces izrade i provedbe radionica uključili i osobe s invaliditetom od kojih će dio prisustvovati i na samom projektu. Studenti će kroz razgovor s osobama imati priliku dobiti sliku inkluzije kakva bi zaista trebala biti i kakva ona trenutno jest.

Svrha ovog projekta nije 'još jedan informativni letak' ili humanitarna akcija, već omogućiti studentima da se upoznaju sa stvarnim osobama i na vlastitoj koži iskuse djelić njihova iskustva. Žele preusmjeriti fokus s pojma invaliditet na OSOBU s invaliditetom i teoriju spojiti s praksom.

 

Izvor: Studentski zbor Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta

 

Povezane vijesti