Još jedan trijumf Boćarskog kluba osoba s invaliditetom 'Željko Klepač' - URIHO

Domaćin natjecanja u sportskoj dvorani 'Đakovo' bio je klub BKI “Lastavice“ koji je, kao i svake godine, na visokoj razini organizirao ovaj hvale vrijedan sportski događaj

U sportskoj dvorani u Đakovu odigran je Hrvatski kup u boći za osobe s invaliditetom.

Boćanje je paraolimpijski sport za sportaše s teškoćama, utječe na motoričke sposobnosti sportaša s invaliditetom. U Hrvatskoj se s natjecanjima počelo 2004. godine. Od te godine Hrvatski boćarski savez za osobe s invaliditetom (HSBI) redovito nastupa na međunarodnim turnirima, europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je evidentan napredak iz godine u godinu. Krajnji cilj je sudjelovanje hrvatske reprezentacije na paraolimpijskim igrama.

Domaćin natjecanja bio je klub BKI “Lastavice“ koji je, kao i svake godine, na visokoj razini organizirao ovaj hvale vrijedan sportski događaj. Natjecalo se u 4 kategorije. BC1, BC2, BC3 i BC4 dok se za ekipnog pobjednika zbrajao rezultat u svih 4 kategorije. Sudjelovalo je devet klubova iz cijele Hrvatske s ukupno 39 sportaša i njihovih asistenata. U 8 sati krenulo je sa izvlačenjem parova, 8:30 natjecanje je počelo svečanim otvaranjem koje je vodila predsjednica BKI “Lastavice“ Maja Škalić. Izbornik Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom (HSBI) Milan Maretić se obratio sportašima s par riječi i zatim službeno otvorio natjecanje. Do 13 sati je trajao prvi dio natjecanja,zatim je bila pauza za ručak koji je kao i uvijek bio odlična prilika za druženje i sklapanje novih prijateljstava. Poslije objeda, krenulo se s drugim dijelom natjecanja koje je trajalo do 17 sati nakon kojeg je počelo svečano proglašenje pobjednika koje vodio predsjednik Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom Goran Dernej koji je za In-Portal prokomentirao proteklu sezonu.

"Organizirali smo državno prvenstvo kroz 4. kola u pojedinačnim susretima i jedno ekipno prvenstvo te KUP - pojedinačno; također smo organizirali sudjelovanje na međunarodnim turnirima u Španjolskoj, Sloveniji, Poljskoj  i Češkoj Republici; sudjelovali smo na prvenstvu Europe koje se odvijalo u Portugalu. Surađujemo s boćarskim savezom Slovenije, danas su njihovi suci bili naši gosti koji su ujedno i sudili neke mečeve“, kaže Goran Dernej. 

Konačni poredak po kategorijama:

BC1 prvo mjesto Krunoslav Zujić (BKI “Lastavice“), drugo mjesto Leon Goličnik (BKCPO “Zagreb“), treće mjesto Milorad Kružić (BKOSI “Pulac“).
BC2 prvo mjesto Darko Francišković (BK “Dan“), drugo mjesto Goran Brala (BKOSIŽ-„Istrijana“), treće mjesto Martin Frković (BK OSI DDZ “Željko Klepač “Uriho).
BC3 prvo mjesto Marko Arambašić (BK OSI DDZ “Željko Klepač“ Uriho), drugo mjesto Danijela Mataija (BKOSI“Pulac“), treće mjesto Samanta Lukšić (BKOSIŽ "Istrijana“).
BC4 prvo mjesto Stjepan Matijašević (BK "Nada“), drugo mjesto Željko Jarić-Pavičić (BK OSI DDZ “Željko Klepač“ Uriho), treće mjesto Melisa Osmanović (BKOSI "Istrijana“).
Ukupni ekipni pobjednik je BK OSI DDZ “Željko Klepač Uriho".

Marko Damjanović