UDRUGA PRIJATELJ Otvorena prva integrativna radionica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Direktorici integrativne radionice ‘Prijateljica Plus’ Marini Mustapić i njenom timu želim puno uspjeha u radu, puno novih ideja i mogućnost da zaposli što veći broj osoba s invaliditetom, izjavila je u objavi na Facebook profilu saborska zastupnica Ljubica Lukačić

Prizor s otvorenja.

 

Riječ je o prvoj integrativnoj radionici u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a nalazi se u Ulici Andrije Hebranga na površini od 500 metara četvornih.

Tijekom svečanoga otvorenja održanog 5. prosinca prisutnima su se obratili državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnici Ljubica Lukačić i Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, predsjednik Udruge Prijatelj Nikola Popovac i direktorica poduzeća Prijateljica Plus Marina Mustapić.

- U Metkoviću smo zaokružili obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom otvorivši novu integrativnu radionicu. To je prva integrativna radionica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Osobe s invaliditetom iz grada Metkovića i okolice naći će svoje mjesto na tržištu rada, iako u zaštićenim uvjetima. Direktorici integrativne radionice ‘Prijateljica Plus’ Marini Mustapić i njenom timu želim puno uspjeha u radu, puno novih ideja i mogućnost da zaposli što veći broj osoba s invaliditetom - izjavila je u objavi na Facebook profilu saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Ova integrativna radionica zapošljava devet osoba, od čega ih je pet s invaliditetom. Kako bi se stekao status integrativne radionice na površini od 500 metara kvadratnih bilo je potrebno udovoljiti tehničkim uvjetima koji su propisani Pravilnikom o zaštitnim i integrativnim radionicama za zapošljavanje osoba s invaliditetom te ishoditi rješenje od nadležnog Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Radovi su trajali godinu dana.

Podsjetimo, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković osnovana je 2003. godine te već 19 godina brine o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama, provodi različite projekte te zapošljava osobe s invaliditetom. Udrugu čini stručni, rehabilitacijski i administrativni tim koji se sastoji od preko 70 djelatnika različitih struka, iskustava i profesija. Od 2018. godine udruga je ovlašteni pružatelj socijalnih usluga za više od 60 djece s teškoćama u razvoju u Metkoviću te na poluotoku Pelješcu. Udruga je 2011. osnovala Socijalnu zadrugu Prijateljica, a kako bi ostvarili dugogodišnji cilj osnivanja integrativne radionice, osnovali su i Socijalno poduzeće Prijateljica plus.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti