VAŽNO Uključite se u e-Savjetovanja o budućem Zakonu o osobnoj asistenciji

Oba savjetovanja se zatvaraju 31. prosinca 2022., a do tada osobe s invaliditetom i njihovi roditelji, bližnji, asistenti, kao i nadležne udruge i savezi, imaju mogućnost javno iskazati primjedbe i dobre strane na osnovu svojih dosadašnjih iskustava

Korisnik i asistent, ilustracija.

 

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je u sustavu e-Savjetovanja od 1. prosinca 2022. Prijedlog zakona o osobnoj asistenciji, te Obrazac iskaza o procjeni učinaka propisa - Nacrt prijedloga zakona o osobnoj asistenciji.

Oba savjetovanja se zatvaraju 31. prosinca 2022., a do tada osobe s invaliditetom i njihovi roditelji, bližnji, asistenti, kao i nadležne udruge i savezi, imaju mogućnost javno iskazati primjedbe i dobre strane na osnovu svojih dosadašnjih iskustava.

Budući da je prema Izvješću o osobama s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz rujna ove godine na dan 1. rujna bilo registrirano 624.019 osoba s invaliditetom, činjenica je da kao zemlja imamo veliki broj osoba s invaliditom, što je posljedica ratova, epidemije koronavirusa, potresa i drugih čimbenika.

Ne zaboravimo da svaka osoba u svakom trenutku može postati osoba s invaliditetom, pogotovo u ova neizvjesna vremena, tako da je potrebno napokon urediti sve zakone i propise, budući da smo digitalizirana zemlja koja ima dovoljno ljudi da konačno sve provede i omogući svakom čovjeku pravo koje mu pripada.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti