HNB i SOIH dijele konvertore za lakši prelazak na euro osobama s invaliditetom

Kampanja obuhvaća i novu aplikaciju EuroHR uz pomoć koje građani mogu preračunati kune u eure i obratno. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iPhone uređaje. Osim preračunavanja valuta, pomaže građanima pronaći odgovore na pitanja o zamjeni kune eurom

Konvertor s fiksnim tečajem koji preračunavaju eure u kune i kune u eure.

 

Zajednica saveza osoba s invaliditetom u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom distribuirala je savezima i udrugama osoba s invaliditetom 5400 konvertora, odnosno kalkulatora s fiksnim tečajem koji preračunavaju eure u kune i kune u eure. Iznimno su korisni za gluhe osobe, starije osobe s invaliditetom te osobe s invaliditetom s motoričkim teškoćama ruku i tremorima.

Kalkulatori su nabavljeni u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom, koju provode vlada i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije. Kampanja obuhvaća i novu aplikaciju EuroHR uz pomoć koje građani mogu preračunati kune u eure i obratno. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iPhone uređaje. Osim preračunavanja valuta, pomaže građanima pronaći odgovore na pitanja o zamjeni kune eurom.

 

Izvor: SOIH

 

Povezane vijesti