Udruga Ana primila donaciju Hrvatske banke za obnovu i razvitak za besplatne terapije korisnicima

Cilj je da djeca, jednom kad odrastu, budu što samostalnija u životu u odrasloj dobi, a da bi to mogla biti, potrebna im je sva stručna podrška

Djevojčica i pomoćnica u nastavi, ilustracija.

 

Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima izvijestila nas je o dobivenoj donaciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Zagreba u iznosu 2920,00 kuna za besplatne terapije za djecu s teškoćama u razvoju iz obitelji slabijeg imovnog stanja. Donirani iznos iskoristili su na besplatne terapije edukacijskog rehabilitatora, logopeda i na besplatne terapije psihoterapeuta. Terapije su provodile Eva Brlek i Maja Vincek Slunjski.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak iz Zagreba ovime je puno pomogla djeci s teškoćama u razvoju, odnosno djeci s invaliditetom i njihovim roditeljima.

Ova donacija pomogla je djeci u prevladaju razvojnih teškoća uključivanjem sve potrebne podrške stručnjaka, kako bi postigla maksimum svojih mogućnosti.

Cilj je da djeca, jednom kad odrastu, budu što samostalnija u životu u odrasloj dobi. Važno je napomenuti da roditelji u svojim ruralnim sredinama, osim financijskih nemogućnosti, nemaju ni dostupnost potrebnih stručnjaka.

- Ovdje vaija napomenuti da, prema statistikama, jako malo djece s teškoćama u razvoju završi srednjoškolsko, odnosno fakultetsko obrazovanje. Toj djeci je bez ovakve podrške u daljnjem životu jako teško i nije im dobra budućnost. Ovim programom pomaže se djeci da postignu maksimum obrazovanja, a koje im svakako u daljnjem životu bude puno pomoglo kod integracije u društvo.  Obrazovanje je velika korist i za društvo, stoga je ovom suradnjom Hrvatska banka za obnovu i razvitak napravila veliko dobro djelo i zalog za budućnost društva I cijele zemlje - izjavila je Ana  Duga, predsjednica udruge.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti