Uskoro besplatna online edukacija 'Osobno usmjerena podrška radnog asistenta'

Uloga radnog asistenta je pružanje kvalitetne individualno prilagođene podrške osobama s intelektualnim teškoćama na radnom mjestu

Muškarac u kolicima na poslu, ilustracija.

 

Centar za inkluzivne radne aktivnosti u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus, u okviru projekta 'Ojačajmo Civilno Društvo', za zaposlenike organizacija civilnog društva organizira besplatnu online edukaciju 'Osobno usmjerena podrška radnog asistenta', koja je ujedno i zadnja u ovom ciklusu edukacija.

Edukacija će se održati 26. i 27. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati putem Zoom platforme, a namijenjena je svim zaposlenicima OCD-a koji žele steći nove vještine i znanja za obavljanje poslova asistenta osobama s intelektualnim teškoćama.

Uloga radnog asistenta je pružanje kvalitetne individualno prilagođene podrške osobama s intelektualnim teškoćama na radnom mjestu, a koja uključuje pripremu i prilagodbu na novu radnu sredinu, podršku pri izvođenju samog radnog zadatka, poticanje i podržavanje socijalne integracije osobe u radnoj okolini kao i redovito praćenje i pružanje podrške u cilju ostvarivanja radne efikasnosti i na taj način dugotrajnog zadržavanja radnog mjesta.

Kroz ovo usavršavanje stječu se nove vještine i znanja za obavljanje poslova asistenta osobama s intelektualnim teškoćama u radu. Polaznici će kroz ovu edukaciju naučiti prepoznati potrebe osobe s intelektualnim teškoćama na radnom mjestu, koristiti osobno usmjeren pristup u podršci osobama s intelektualnim teškoćama kod pripreme i izvršavanja radnih zadataka koristeći tehnike aktivne podrške, koristiti načela osobno usmjerenog pristupa i aktivne podrške u poticanju socijalne interakcije i izgradnje prirodne podrške na radnom mjestu, komunicirati na primjeren način s osobama s intelektualnim teškoćama kao i s drugim osobama iz radne sredine osobe (suradnici, kolege i nadređene osobe) te prepoznati krizne situacije i adekvatno na njih odgovoriti.

Teme koje će obrađivati su: poslovi asistenta, osobno usmjerena podrška na radnom mjestu, faze pružanja podrške na radnom mjestu, poticanja prirodne podrške na radnom mjestu, poticanja prirodne podrške na radnom mjestu, izazovna ponašanja na radnom mjestu, poslovna etika i moral.

Prijave zaprimaju do 24. siječnja 2023. na info@cira.hr.

Projekt je ukupne vrijednosti 323.254,58 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Izvor: Centar za inkluzivne radne aktivnosti

 

Povezane vijesti