NOVI USPJEH Uskoro kreće prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom udruge UNUO

Specijalno prilagođenim gastro kamionom obići ćemo 27 glavnih gradova država članica EU i napraviti 25.000 kilometara. Gastro kamion opremljen je ugostiteljskim kabinetom koji je ujedno i natjecateljska pozornica, kazao nam je Vedran Habel

Primopredaja donacije.

 

Kao što već sigurno znate, nakon završetka gastro natjecanja Amorova žlica, prvog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom starije od 17 godina, pokrenuta je crowdfunding kampanja Udruge UNUO koja je željela svoj cilj s nacionalne razine prenijeti na internacionalnu. Planirano će se i ostvariti jer su uspjeli prikupiti 100.000 kuna za prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom.

Erste Card Club donirao im je iznos od 40.000 kuna u sklopu njihove globalne inicijative Dine For Change. Osim iznosa od 40.000 doniranih od strane Erste cluba, organizator EU Adventa, Svibanj projekt, pobrinuo se da osim kulinarskih dvoboja omogući udruzi i prodajnu kućicu na kojoj su od prodanih jela ostvarili prihod od još 40.000 kuna, a 20.000 kuna donirao je otac osobe s invaliditetom koja je neke odgovore i pomoć pronašla upravo kod Vedrana i njegove nezaustavljive ekipe.

- Specijalno prilagođenim gastro kamionom obići ćemo 27 glavnih gradova država članica EU i napraviti 25.000 kilometara. Putovanje traje nešto više od šest mjeseci. U svakoj državi zadržati ćemo se tjedan dana. Gastro kamion opremljen je ugostiteljskim kabinetom koji je ujedno i natjecateljska pozornica gdje će natjecatelji dobiti priliku javno predstaviti svoje sposobnosti - kazao nam je Vedran Habel.

Vratit će se s 54 europska polufinalista i održati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon, ove godine u Zagrebu.

Ako ste osoba s invaliditetom i imate volje, želje, strasti, prijavite se ovdje i budite natjecatelj.

I vi možete podržati ovu priču uplatom donacije na račun udruge HR8324840081502026977.

Promijenimo život zajedno onima koji to nisu u mogućnosti. Za više informacija možete se obratiti na udrugaunuo@gmail.com i na mobitel: 091/600-3076.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti