MALI PRINC ĐURĐEVAC Čak 15 osobnih asistenata pomaže osobama s intelektualnim teškoćama

Korisnici, osim što su unaprijedili svoje živote u svim segmentima, od socijalnih, fizičkih i zdravstvenih, stekli su vjerne suputnike u svojim životima. Stoga je njihova povezanost dublja i veća od četiri sata dnevno koje provode zajedno, rekla je predsjednica udruge Kristinka Štefan

Prizor s konferencije.

 

U novim prostorima Udruge Mali princ Đurđevac održana je završna konferencija europskog projekta Osobni asistent - podrška osobama s intelektualnim teškoćama u KCKŽŽ.

Konferenciji su nazočili svi osobni asistenti, predstavnici partnera, korisnici i roditelji korisnika, kao i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Gradonačelnik Janči pohvalio je suradnju Udruga Mali princ, Maslačak i Latice pri provedbi ovoga projekta te naglasio važnost pružanja usluge osobne asistencije.

Okupljenima su se obratile i kao predsjednice udruga te kao roditelji korisnica koje su uključene u projekt.

- Vrijednost se ovoga projekta najviše ogleda u nerazdvojnosti, slaganju i velikom prijateljstvu korisnika usluge i njihovih osobnih asistenata. Korisnici, osim što su unaprijedili svoje živote u svim segmentima, od socijalnih, fizičkih i zdravstvenih, stekli su vjerne suputnike u svojim životima. Stoga je njihova povezanost dublja i veća od četiri sata dnevno koje provode zajedno - rekla je predsjednica udruge Kristinka Štefan.

Kako je to biti osobnim asistentom, posvjedočila je osobna asistentica Marina Melnjak naglasivši kako je povezanost između asistenata i korisnika neraskidiva i duboka, dok je voditeljica projekta Anja Senjan prezentirala cjelokupnu provedbu projekta.

Projekt Osobni asistent provodila je Udruga Mali princ, a u partnerstvu s Udrugom Maslačak iz Križevaca i Udrugom Latice iz Koprivnice. Ovim je partnerstvom triju udruga tako objedinjena potreba za osobnom asistencijom na području čitave županije. U projektu je sudjelovalo ukupno 16 korisnika usluge osobne asistencije te 15 asistenata.

Ovom prilikom asistenti su potpisali i nove ugovore o radu za naredno razdoblje.

Projekt je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda bespovratnim sredstvima.

 

Izvor: Grad Đurđevac

 

Povezane vijesti