Tvrtka Nevkoš zapošljava 18 osoba s invaliditetom

Osobe s invaliditetom kod njih imaju prednost jer iznimno cijene svoje radno mjesto, privrženi su poslu i marljivi, a raspoređene su na sva radna mjesta i omiljene su u kolektvu koji funkcionira kao obitelj

Zgrada tvrtke Nevkoš.

 

Tvrtka Nevkoš, koja je zadužena za prikupljanje i zbrinjavanje komunalnog i sveg drugog otpada koji se reciklira, jedna je od rijetkih, i ne samo u vinkovačkom kraju, koja se može pohvaliti da zapošljava osobe s invaliditetom. Prijavili su se na natječaj za zapošljavanje i održivost tih radnih mjesta te povukli 450.000 eura iz Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom kroz projekt 'Razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u integrativnim radionicama'.

Od deset novozaposlenih u prošloj godini njih osam su osobe s invaliditetom. Tako trenutno imaju 84 djelatnika, od kojih je 18 s invaliditetom.

- Osobe s invaliditetom rade na svim poslovima u firmi, od računovodstvenih referenata u upravi do čistača ulica, nalagača na otpadu i reciklažnih djelatnika. Ukupno ih je 18, imamo zaposlenog stručnog djelatnika socijalnog radnika, a koji je, osim Upravi, odgovoran i Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom - kaže direktor Ivan Bertić ističući veliko zadovoljstvo ovom poslovnom odlukom.

- Od Ministarstva rada dobili smo status integrativne radne jedinice u sklopu tvrtke Nevkoš za zapošljavanje osoba s invaliditetom što znači da smo ispunjavali uvjete, od tehničkih i prostornih prilagodbi do vještačenja svakog radnog mjesta za rad osoba s invaliditetom. S tim možemo na tržištu rada nuditi zamjenske kvote - navodi direktor uz pojašnjenje da, u slučaju da neka tvrtka nema zaposlenike s invaliditetom i plaća penale, može tražiti od Nevkoša usluge u protuvrijednosti tog novca, konkretno, ne zapošljava ih kod sebe, nego preko njih.

Osobe s invaliditetom kod njih imaju prednost jer iznimno cijene svoje radno mjesto, privrženi su poslu i marljivi, a raspoređene su na sva radna mjesta i omiljene su u kolektvu koji funkcionira kao obitelj.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti