Uskoro će završiti radovi na prilagodbi zapadnog platoa plaže Ploče osobama s invaliditetom

Projekt uključuje dodatnu prilagodbu platoa i rampe koju koriste osobe smanjene pokretljivosti i osobe s invaliditetom, s obzirom na to da dosadašnja rampa nije zadovoljavala potrebe korisnika, jer nije dolazila do dovoljno velike dubine da bi se omogućio nesmetan ulazak u more

Radovi na plaži Ploče.

 

Područje zahvata se nalazi u sklopu plaže Ploče, a radi se o krajnjem zapadnom platou plaže. Projekt uključuje dodatnu prilagodbu platoa i rampe koju koriste osobe smanjene pokretljivosti i osobe s invaliditetom, s obzirom na to da dosadašnja rampa nije zadovoljavala potrebe korisnika, jer nije dolazila do dovoljno velike dubine da bi se omogućio nesmetan ulazak u more.

Stoga je postojeća rampa produžena na način da će sad korisnici imati mogućnost pristupa u veću dubinu, a time i lakši silazak i ulazak u more. U dijelu sunčališta izvedena su povišena sunčališta i klupe, a u neposrednoj blizini izvest će se svlačionica prilagođena osobama s invaliditetom.

S krajem 2022. godine završeni su gotovo svi betonski i armiranobetonski radovi, s time da je preostalo još dovršiti betoniranje jednog povišenog sunčališta, a u tijeku je radionička izrada pocinčanih i inox ograda. Nakon radioničke izrade ograde slijedi ugradnja na licu mjesta, što se očekuje u drugoj polovici veljače. U razdoblju čekanja radioničke izrade ograda betonirat će se i sunčalište.

Predviđena vrijednost radova je oko 68 tisuća eura s PDV-om. Radovi se izvode sukladno Glavnom projektu izrađenom od strane arhitektonskog ureda PRAG d.o.o., izvođač radova je tvrtka CANA d.o.o., dok nadzor nad radovima vrši tvrtka PRAG d.o.o. koja je i izradila Glavni projekt.

 

Izvor: Grad Rijeka

 

Povezane vijesti