MOJA PRIČA Kristina Mohr

Ovaj puta 'pod pero' nam je došla mlada Kristina Mohr iz Zagreba, magistra inženjerka tekstilnog i modnog dizajna te profesionalna trenerica streljaštva u Streljačkom klubu 'Kustošija', gdje je zaposlena od studenog 2012. godine

Kristina Mohr

 

Nakon završene srednje škole 2005. godine, tijekom koje je imala prilike raditi s industrijskim strojevima za serijsku i pojedinačnu proizvodnju rasnovrsnih odjevnih predmeta, 2006. godine se zaposlila u dućanu kao prodavačica. Istovremeno je na Pučkom otvorenom učilištu stjecala znanje i kvalifikacije za smjer komercijalist, nakon čega je i dobila potvrdu.

Godine 2007. započela je s radom u drugoj tvrtki, s opisom posla na zaprimanju, katalogizaciji, selekciji i potvrdi kvalitete robe prilikom ulaska robe u skladište. Iduće godine radila je preko student servisa na info pultu te po potrebi na selekciji i kategorizaciji zaprimljene robe.

Od 2012. godine zaposlena je u Streljačkom klubu 'Kustošija', gdje uz trenerske obveze imal i administrativne poslove.

- Paralelno sam studirala na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Studijskom centru za izobrazbu trenera, Studijski smjer Streljaštvo. Tokom višegodišnjeg sudjelovanja u Streljačkom klubu 'Kustošija', trenirajući mlade strijelce i radeći s trenerima, stekla sam vrijedno iskustvo u vezi organizacijskih i stručnih poslova vezanih uz streljaštvo - pojasnila je.

Završila je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu i Kineziološki fakultet - SCIT, čime je postala magistra inženjerka tekstilnog i modnog dizajna te stručna specijalistica trenerske struke - streljaštvo. Stekla je i diplomu i nagradu za drugo mjesto na Državnom natjecanju u šivanju odjevnog predmeta, kao i brojne diplome za odličan uspjeh u školovanju. U vremenu između 2001. i 2012. godine stekla je mnogobrojne diplome, pohvale, odličja i potvrde za sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima te izuzetne rezultate u streljačkom sportu, kao streljačica, a od 2013. godine do danas stekla je brojna odličja i pohvale kao trenerica u streljaštvu.

Dobila je i Uvjerenje Hrvatske olimpijske akademije o usavršavanju za obavljanje stručnih poslova u sportu za trenera streljaštva, potvrdu za sudjelovanje na trećem Međunarodnom seminaru trenera streljaštva, a završila je i tečaj za suca u streljaštvu te je pohađala seminarske radionice za trenere.

U prosincu 2022. godine završila je edukaciju za stjecanje djelomične kvalifikacije za knjigovotkinju, a trenutno polazi program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije za asistenticu za upravljanje projektima.

Njezin život u sportskom pogledu uvelike je obilježio trener Ivica Lazić.

- Upoznala sam ga 2001. godine, kada me nagovorio da probam gađati iz zračnog pištolja. Puno toga smo prošli zajedno: natjecanja, sportske pripreme, klupska druženja... - rekla je Mohr.

O njemu je nastavila u najljepšem tonu: - Za nas strijelce uvijek je imao strpljenja, slušao nas i davao savjete, sportske i životne, kako bi nam pomogao. Strijelci su se zajedno s njim veselili sretnim trenucima i zajedno se tješili u lošim trenucima.

Potvrdila je na osnovu svojeg dugogodišnjeg članstva da je Streljački klub 'Kustošija' zaista jedna velika obitelj.

Kristina Mohr- Ivica Lazić i njegov sin Tomislav, koji je bio moj kolega strijelac, a sada i kolega trener, odgojili su ne samo mene, nego i veliki broj strijelaca. Zajedno smo rasli u klubu kao osobe i kao sportaši. Naravno, djeca ne bi bila djeca, a da nismo radili i 'spačke' u klubu te poneki put dobili i 'jezikovu juhicu' od trenera Ivice, ali i pohvale kada bismo bili dobri, vrijedni i ostvarili dobre ocjene u školi - pojasnila je.

Koliko je trener Ivica dao sebe u klub kroz dugi niz godina, znaju samo najstariji strijelci koji su uz njega odrasli.

Kada je 15. prosinca 2022. u Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu primio Nagradu za životno djelo od strane Sportskog saveza Grada Zagreba, svi članovi kluba su posebno bili ponosni, što su mu dali i do znanja, naročito na Godišnjoj izbornoj skupštini u prosincu 2022. godine kada su mu uručili i posebni poklon.

- Ponosni smo da je naš trener osvojio trofej Sportskog saveza Grada Zagreba, odnosno Nagradu za životno djelo, a to smo mu željeli i pokazati. Poklon koji smo mu uručili na Skupštini kluba predstavlja ga onakvog kakvog ćemo ga uvijek pamtiti: kao trenera koji nikad ne odustaje, uvijek je uz nas, uči nas i potiče da damo sve od sebe, trenera koji je bio dio našeg odrastanja i dio naše sportske obitelji - pojasnila je.

Uz trenera Ivicu Lazića njezin život je obilježio i Tomislav Lazić.

- Tomislava isto poznajem od 2001. godine, zajedno smo trenirali i natjecali se. Kada je 2006. godine postao trener u klubu te nas uz trenera Ivicu i on počeo trenirati, moji sportski rezultati su još više porasli. Upravo je on taj koji je zaslužan za to što sam danas trenerica u Streljačkom klubu 'Kustošija' i za to što sam završila obrazovanje na Kineziološkom fakultetu, a da ne kažem i za još neka dodatna obrazovanja koja sam polazila. Ivica i Tomislav su imali jako veliki pozitivni utjecaj u mom životu te ću im zauvijek biti zahvalna za sve što su napravili za mene i za to što su mi uvijek bili podrška - rekla je za kraj.

Nakon što je ispunila život sa svime što je željela, od obrazovanja i edukacija pa do sportskog dijela, pred njom je da se posveti privatnome životu i obitelji.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti