Udruga Ana uredila svoj prostor u Varaždinu

Namještaj je donirao Vstyle home j.o.o.o iz Zagreba. Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima je ovim prostorom povećala kapacitete za pomoći djeci s teškoćama u razvoju i ponašanju, odnosno djeci s invaliditetom

Uređivanje prostora.

 

Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima prošlog je tjedna uredila svoj prostor u Pavlinskoj 5 (kraj katedrale) u Varaždinu, a prostor služi za pomoć djeci sa problemima u učenju, djeci s raznim teškoćama u razvoju i invaliditetom, izvijestili su iz udruge.

U Ani - udruzi za pomoć djeci i obiteljima bilo je stvarno radno, valjalo je sastaviti sve radne stolove i stolice.

- Namještaj je donirao Vstyle home j.o.o.o iz Zagreba. Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima je ovim prostorom povećala kapacitete za pomoći djeci s teškoćama u razvoju i ponašanju, odnosno djeci s invaliditetom. Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima uz pomoć sponzora, s time da je ove godine najveći sponzor programa Janaf iz Zagreba, ali i brojni drugi sponzori koje možete vidjeti ovdje, i ove godine uspješno pomaže djeci kako bi napravila uspješnu pripremu za školu, ali i postigla bolje, pa čak i izvrsne rezultate u obrazovanju.

Posebno je to bitno, ali s druge strane jako teško ostvariti za djecu s brojnim zdravstvenim ograničenjima. Prema statistikama jako malo djece s invaliditetom u Hrvatskoj završi srednju školu, a kamoli fakultet. S tom djecom treba ogroman dodatni individualni rad, strpljenje i rezultati garantirano ne izostaju.

Neki korisnici programa se približavaju maksimumu postignutih rezultata. Djeca kroz program Ana - udruge za pomoć djeci i obiteljima dobivaju snažnu podršku, a s njima rade studenti fakulteta iz Varaždina, Zagreba, Čakovca i Koprivnice. Radi se svaki dan, djeca vole dati sve od sebe, vole takav način rada i rezultati su izvrsni - kažu nam iz Ane.

Dakle, Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima ima program usmjeren potpuno na mlade. Studenti isto marljivo rade i vole raditi taj posao.

Cilj je pomoći djeci da u kasnijem životu budu konkurentna na tržištu rada, da si mogu samostalno osigurati prihode dostojne čovjeku i da imaju zanimanje u kojem će uživati raditi.

Program je usmjeren na djecu iz cijele Hrvatske, jer djeca koja ne mogu osobno pristupiti u prostor u kojem djeluje Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima, a to je Pavlinska 5 i Optujska 64 u Varaždinu te Gajeva 112, Novigrad Podravski, mogu pomoć dobiti virtualno putem Zooma, Microsoft Teamsa i sličnom komunikacijskom vezom.

Podsjetimo, program ove udruge sastoji se od besplatne terapije za korisnike, edukacijskog rehabilitatora, psihoterapeuta, logopeda, a svim njihovim korisnicima omogućen je i besplatan prijevoz od mjesta prebivališta do mjesta terapija kao i besplatno ljetovanje za djecu i korisnike programa, a udruga jednom tjedno organizira druženje djece i roditelja te daje besplatne instrukcije iz školskog gradiva.

Ako i vi želite financijski pomoći radu Udruge Ana, to možete na IBAN: HR1623900011101339717.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti