VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Dobre vijesti - je li moguće?

U zadnje vrijeme, jedan od naših vodećih portala, 'deset dobrih vijesti tjedna' nedjeljom objavljuje i to baš onaj koji je većma lošim, a bome i opakim vijestima gotovo pa i zatrovan bio. Za pohvalu svaku pa i više od toga

Pozitiva, ilustracija.

 

Putujući u zimska doba međugradskim busom, vozač navijao radio-stanicu koja samo dobre vijesti imala. Ugodno mi bilo i srcu i uhu, hladnoću svakodnevlja otopljavalo.

I mali lokalni TV kanali u tome nimalo ne zaostaju. Redovito ih pratim ne bih li čula 'jesu li se pilići izlegli, a maca omacila' i 'jel' salata nikla, a šljiva procvjetala'. Teme životne da životnije biti ne mogu, pozitivnu vibru osjećaja i misli prizivaju.

A u zadnje vrijeme, jedan od naših vodećih portala, 'deset dobrih vijesti tjedna' nedjeljom objavljuje i to baš onaj koji je većma lošim, a bome i opakim vijestima gotovo pa i zatrovan bio. Za pohvalu svaku pa i više od toga.

Jer ljudima prekdosta više i 'šuputanja' plavuše one, i 'vulgaroslovlja' predsjednika vrlog, i crvenih, i plavih, i crnih, i onih boja svakakvih, i negativne energije senzacija koje zaskaču i razapinju sa svih strana uokrug.

I kao što katastrofičare iz daljine nanjušiti treba pa ih u luku širokom zaobići, tako se i od zaraznih naslova bombastičnih čuvati i znakom ih, koji se na otrove stavlja, obilježiti. Opasni su po naše zdravlje kao i ono što se u malim bočicama čuva.

Zato - i u vijestima svakodnevnim povratak ljepotama kamenčića, koji životne mozaike čine, svima nuditi treba, jer melema za ljudsku dušu nikad dosta.

 

Višnja Majsec Sobota

 

Povezane vijesti