Učenica s teškoćama Melani Živko zlatna na državnom natjecanju učenika strukovnih škola

Melani postiže izvrsne rezultate, ruši sve predrasude i mišljenja da neće uspjeti, te je svijetli primjer ostaloj djeci s teškoćama u razvoju ili problemima u ponašanju. Dokazuje da se uz pomoć tima i pružanja individualne pomoći mogu srušiti barijere i pomaknuti granice mogućeg

Prizor s natjecanja.

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2023. godine u Zagrebu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2023., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe, a zlatnu medalju osvojila je učenica s teškoćama Melani Živko iz Koprivničko-križevačke županije.

Melani Živko pod vodstvom mentorice Marine Viljevac i kolegice Taše Husnjak zlatnu medalju je osvojila u području 'Ekologija - jučer, danas, sutra'. Zlatnu medalju je Melani sa svojim timom osvojila na temelju stručne procjene Prosudbenog povjerenstva za WSC smotre 2023. i na temelju glasova, a glasalo je preko 4000 ljudi.

- Bilo mi je ovo prelijepo iskustvo, jako sam se lijepo osjećala. Prekrasan je osjećaj pred toliko ljudi primiti zlatnu medalju. Hvala stručnom žiriju, hvala mojim roditeljima, hvala mojoj mentorici Marini Viljevac, svima koji su glasali za mene i svima, da nekog ne zaboravim, koji su mi bili podrška da dođem do ove zlatne medalje - kazala nam je Melani.

Melani Živko, Marina Viljevac i Taša Husnjak.Melani je usprkos brojnim zdravstvenim ograničenjima, a zahvaljujući ogromnoj individualnoj podršci studenata, edukacijskog rehabilitatora i logopeda, kao i ostaloj liječničkoj podršci, izvrsna u svojoj struci administrator. Postiže izvrsne rezultate, ruši sve predrasude i mišljenja da neće uspjeti, te je svijetli primjer ostaloj djeci s teškoćama u razvoju ili pak problemima u ponašanju. Dokazuje da se uz pomoć tima i pružanja individualne pomoći mogu srušiti barijere i pomaknuti granice mogućeg.

- Hvala hotelu Academia iz Zagreba u kojem smo imali smještaj, hvala JANAF-u i ostalim sponzorima  te svima koji su na bilo koji način bili podrška - poručili su Melanini ponosni roditelji.

Tijekom tri dana 405 učenika strukovnih škola, u pratnji 400 nastavnika i mentora, natjecalo se u 46 disciplina u velikom sajamskom prostoru koje je simuliralo radno okruženje. Cilj natjecanja je predstavljanje talenata i vještina učenika, kvalitete rada njihovih nastavnika, izvrsnost strukovnih škola te se time želi podići vidljivost i istaknuti važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ovaj jedinstveni događaj bila je izvrsna prilika za povezivanje obrazovanja i gospodarstva budući da je 42 partnera podržalo natjecanje. U organizaciji natjecanja sudjelovalo je i 28 škola domaćina iz cijele Hrvatske.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti