Projekt Ilica: Q’ART stiže u nedjelju po drugi puta ove godine

Projekt Ilica: Q’ART ove godine se održava četiri puta u Ilici kao najstarijoj zagrebačkoj povijesnoj prometnici vijugavog izgleda

Vizual.

 

Nakon što je prvo događanje odgođeno zbog vremenskih neprilika s 2. travnja na 30. travnja, kada su ga posjetili brojni građani, po drugi puta isto bi se trebalo održati u nedjelju, 21. svibnja 2023., s početkom u 9,30 sati, a tema Ljetnog festivala je 'Zahvalnost, ljubav, opraštanje'.

Međutim, predviđaju se i ovaj puta kiše pa možda dođe do izmjena, zbog čega je potrebno pratiti situaciju preko info@projektilica.com, odnosno Facebooka.

Prema programu 21. svibnja, izložba studenata 'Art Alu' biti će od 9 do 16 sati od Ilice 83 do Ilice 89, a nastupit će studenti/ce Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

U glazbenom programu u 10,30 sati nastupit će Big band Hrvatske liječničke komore u Ilici 49; u u 11 sati Janko Novoselić Kvartet u Ilici 63; u 11,30 sati Projekt Vientos del alma - Viva Mercedes, na Britanskom trgu; u 12 sati Jerko Jurin Quartet u Ilici 77, kao i Bluzy Threesome u Ilici 130; u 12,15 sati SO DO  EL SISTEMA HRVATSKA, u Ilici 85; u 13 sati Valerija Nikolovska trio u Ilici 116.

Dječji program će biti od 10,30 do 14,30 sati, s time da će obuhvatiti likovne radionice 'Art station' na lokaciji Ilica 89, dok će se radionice za djecu 'Vatrogasci' odvijati od Ilice 128 do Ilice 136.

Modna revija biti će od 12 do 12,45 sati na istočnoj strani Britanskog trga, a nadležni za nju su: ULUPUH - tekstilna sekcija, oblikovanje odijevanja i sekcija za oblikovanje nakita; Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Diplomski studij kostimografija - inspiracija Ljubav, uz mentorice Ivanu Bakal i stručnu suradnicu Đurđicu Kocijančić te autore/ice odjevnih komada studente/ice TTF-a; Obrtnička komora Zagreb - Zlatna igla, proljeće/ljeto.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti