VIRTUALNO I UŽIVO Priključite se četvrtoj utrci 'Run for MD'

Organizatori se vesele svakome tko će se uključiti i na bilo koji način dati podršku te potiču sve koji su upoznati s utrkom da pozovu i druge na uključivanje

Vizual poziva.

 

Društvo distrofičara Zagreb (DDZ) i Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba, te podršku platforme 'Trči sa srcem' u okviru Kampanje obilježavanja 21. svibnja - Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti organizira četvrtu atletsku utrku Run for MD 2023. koja će se održati virtualno 20. i 21. svibnja, a uživo 21. svibnja 2023.

Svrha utrke je podizanje svijesti o osobama s mišićnom distrofijom - MD i neuromuskularnim bolestima, a radi unapređenju kvalitete njihova življenja i ostvarivanja ciljeva DDZ i SDDH.

Organizatori se vesele svakome tko će se uključiti i na bilo koji način dati podršku te potiču sve koji su upoznati s utrkom da pozovu i druge na uključivanje.

DDZ je neprofitna udruga, osnovana 1977. godine, koja okuplja osobe s mišićnom distrofijom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, s ciljem poboljšanja kvalitete življenja.

SDDH čini jedinstvena mreža od 28 udruga na području Republike Hrvatske, čiji je osnovni cilj unapređenje kvalitete življenja osoba oboljelih od mišićne distrofije i srodnih neuromuskularnih bolesti.

Očekuje se barem stotinjak natjecatelja i natjecateljica iz svih krajeva Hrvatske, virtualno i uživo, iako se svi nadaju da će se javiti puno više zainteresiranih, unatoč najavljenim vremenskim prilikama. Svaka donacija dobro će doći za ostvarivanje ciljeva DDZ-a.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti