Uskoro okrugli stol 'Inkluzija u sustavu odgoja i obrazovanja - izazovi i mogućnosti'

Kampanja se provodi s ciljem poticanja donošenja Zakona o inkluzivnom dodatku i uspostave cjelovitog inkluzivnog pristupa izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom s osobama bez invaliditeta

Vizual.

 

Okrugli stol 'Inkluzija u sustavu odgoja i obrazovanja - izazovi i mogućnosti' održat će se u četvrtak, 1. lipnja 2023. godine u 11 sati na adresi Draškovićeva 82, Kazalište 'Vidra'.

Ovaj okrugli stol organizira 13 saveza osoba s invaliditetom okupljenih u 8. Centru znanja u okviru kampanje 'Inkluzija je ljudsko pravo'.

Kampanja se provodi s ciljem poticanja donošenja Zakona o inkluzivnom dodatku i uspostave cjelovitog inkluzivnog pristupa izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom s osobama bez invaliditeta.

Na okruglom stolu raspravit će se o izazovima i mogućnostima uspostave inkluzivnog odgoja i obrazovanja iz različitih perspektiva.

Uvodno izlaganje održat će Marica Mirić, predstavnica 8. centra znanja i predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), zatim će izlagati predstavnici iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne, predstavnici s učiteljskog fakulteta i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, studentica i učenik s invaliditetom.

 

Izvor: SOIH

 

Povezane vijesti