KTC uručio donaciju Udruzi 'Korak dalje' iz Daruvara

Prema riječima predsjednice udruge ova donacija će im dobro doći za radove na centralnom grijanju kako bi spremno dočekali hladnije dane

Primopredaja donacije.

 

Prošlog je četvrtka Udruzi 'Korak dalje' iz Daruvara KTC uručio donaciju i to je nastavak humanitarne aktivnosti s njihovim dugogodišnjem partnerom Tvornicom Ulja Čepin u kojoj podupiru i pomažu rad najpotrebitijih udruga kao što je Udruga 'Korak dalje'. Udruga je ovo koja brine o osobama s intelektualnim teškoćama, djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

- Tijekom travnja i naši dragi kupci imali su priliku podržati humano djelo kupovinom ulja Tena u KTC supermarketima.

- Kako bi udruzi uručili donaciju posjetili smo ih u njihovom prostoru u Daruvaru. Tom prilikom upoznali smo se i družili s njihovim članovima, a na kraju je donaciju u iznosu od 4000 eura predsjednici udruge Renati Žukini uručila naša predsjednica Uprave Daliborka Kranjčić - objavio je KTC na svojoj Facebook stranici.

Prema riječima predsjednice udruge ova donacija će im dobro doći za radove na centralnom grijanju kako bi spremno dočekali hladnije dane.

- Ovakve donacije nam dobro dođu da premostimo razdoblja između projekata jer često nema kontinuiranog nastavka istih, a ponekad su donacije i nadopuna projektima. Zahvaljujem se KTC-u što je prepoznao baš našu udrugu. Svaka podrška nam daje vjetar u leđa da se trudimo i još više poboljšamo kvalitetu života našim članovima - kazala je predsjednica udruge Renata Žukina.

Udruga je osnovana 2001. godine s osnovnim ciljem pružanja podrške i poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Okuplja oko 70 članova kojima od samoga početka svoga djelovanja omogućuje sudjelovanje u raznim stručnim, kreativnim i društvenim programima putem kojih strpljivo i predano putuje prema ostvarenju svoje vizije; društva jednakih mogućnosti, senzibiliziranog za osobe s teškoćama u kojem one ostvaruju svoja prava, razvijaju svoje potencijale i žive kao ravnopravni i prepoznatljivi članovi svoje zajednice. Misija udruge uključuje jačanje izvaninstitucionalnih oblika pomoći i podrške te zagovaranje modela ravnopravnosti i dostojanstva za djecu s razvojnim teškoćama i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, organiziranjem i provođenjem različitih programa i aktivnosti, kao i jačanje inicijativa koje unapređuju kvalitetu života njezinih članova, odnosno korisnika.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti