Udruga Jaglac provodi projekt 'Opremi se i s treningom kreni - faza II

Opći cilj ovog projekta je nabaviti dodatnu opremu i unaprijediti sportsko-rekreativno vježbanje novim sadržajima za osobe s invaliditetom u cilju unapređenja tjelesnog i mentalnog zdravlja

Članice udruge vježbaju.

 

Udruga Jaglac započela je s provedbom malog projekta 'Opremi se i s treningom kreni - faza II' financiranog od Virovitičko-podravske županiji.

Provedbom projekta 'Opremi se i s treningom kreni - faza II' doprinijeti će kvalitetnijem životu osoba s invaliditetom na području grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci, Mikleuš i Crnac kao jednom od oblika u traženju rješenja za osiguravanje sveobuhvatnog pristupa osobama s invaliditetom u svim područjima njihovog interesa.

Opći cilj ovog projekta je nabaviti dodatnu opremu i unaprijediti sportsko-rekreativno vježbanje novim sadržajima za osobe s invaliditetom u cilju unapređenja tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Specifični ciljevi projekta su nabaviti opremu: sobni bicikl, traku za trčanje i različite rekvizite za poligonske aktivnosti (set za poligonske igre, prepreke, obruče, vreće za skakanje, oznake za poligon i slično) i organizirati sportsko-rekreativni trening i aktivnosti za osobe s invaliditetom, posebice osobe s intelektualnim teškoćama 2 do 3 puta tjedno u okviru poludnevnog boravka, što će doprinijeti većoj motivaciji za održavanje zdravih navika i po završetku ovog projekta.

Iz udruge zahvaljuju Virovitičko-podravskoj županiji za odobreni projekt u okviru kojeg su nabavili opremu u vrijednosti od 400 eura. Jaglaci će nastaviti sa svakodnevnim vježbanjem pod vodstvom Marina Milovca, voditelja ovog projekta i trenera i uz asistenticu Suzanu Knežević, prvostupnicu fizioterapije.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti