Sveti Nikola u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

Udruga osoba s invaliditetom SMŽ proglasila je svoje najuspješnije volontere u 2013., a predsjednica i tajnica Samira Spoja i Aleksandra Milković posebno su zahvalile najaktivnijem Ivanu Klariću, nezaposlenom komercijalistu iz Novske, koji je od proljeća u udruzi u svome gradu dragovoljno odradio 124 sata

Sveti Nikola s pomagačima anđelima večeras je darivao djecu iz Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, čije je sjedište u Petrinji, a djeluje još u Glini, Hrvatskoj Kostajnici i Novskoj. Didaktičke igračke prema uzrastu mališana nabavljene su za 5000 kuna doniranih iz filijale Lidla u Petrinji, na prijedlog zaposlenice Edite Drvodelić.

Na tradicionalnu svečanost blagdana Sv. Nikole prvi puta u Petrinju su kartone pune svježih mandarina donijeli članovi Udruge lađara s Neretve iz Metkovića. Tijekom dana svoje voće donirali su ponovo otvorenom Dječjem vrtiću Krijesnice u Hrvatskoj Kostajnici i SOS Dječjem selu u Lekeniku, a darivat će i djecu iz Komareva, sela s prve crte obrane u Domovinskom ratu. U Sisačko moslavačku županiju iz doline Neretve dovezeno je dvije tone mandarina.

Udruga osoba s invaliditetom SMŽ proglasila je svoje najuspješnije volontere u 2013., a predsjednica i tajnica Samira Spoja i Aleksandra Milković posebno su zahvalile najaktivnijem Ivanu Klariću, nezaposlenom komercijalistu iz Novske, koji je od proljeća u udruzi u svome gradu dragovoljno odradio 124 sata.

Po sličnom humanizmu slijede Maja Spoja, Vanja Uzelac, Tamara Tačković, Borna Radošević, Kristijan Idžaković, Jasmina Lovrić, Slobodan Vidović, Sabina Stipanac i više desetina drugih volontera. Na priredbi za Sv. Nikolu prvi puta u Petrinji pjevali su članovi Gradskog dječjeg zbora Crescendo iz Siska, a prigodni program izvela je skupina mladih župe Sv. Lovre.

VLM