UDRUGA ZNAM Trogodišnji program 'Centar podrške studentima i mladima s invaliditetom'

Centar podrške studentima i mladima s invaliditetom je program usmjeren prema studentima i mladima s invaliditetom s ciljem prevencije institucionalizacije osoba s invaliditetom i povećanju neovisnosti osoba s invaliditetom kroz proces obrazovanja

Student u kolicima, ilustracija.

 

Od 01. lipnja 2023. godine, Udruga za mlade i studente s invaliditetom Primorsko-goranske županije ZNAM u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, provodi trogodišnji program pod nazivom 'Centar podrške studentima i mladima s invaliditetom', financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koji će trajati do 31. svibnja 2026. godine.

Centar podrške studentima i mladima s invaliditetom je program usmjeren prema studentima i mladima s invaliditetom s ciljem prevencije institucionalizacije osoba s invaliditetom i povećanju neovisnosti osoba s invaliditetom kroz proces obrazovanja.

Programom se omogućava mobilnost korisnika koristeći prilagođeno kombi vozilo za prijevoz studenata i mladih s invaliditetom, podrška studentima s invaliditetom u studentskom domu kroz pomoć njegovateljica, grupa podrške studenata s invaliditetom s namjerom razmjene iskustva te stručna konferencija sa gostima o obrazovanju osoba s invaliditetom.

Ovim programom osigurava se pomoć u obrazovanju, neovisniji život i prevencija institucionalizacije studenata i mladih s invaliditetom Primorsko-goranske županije što doprinosi većoj kvaliteti života osoba s invaliditetom.

 

Izvor: Udruga ZNAM

 

Povezane vijesti