U Sisku održano 20. tradicionalno druženje osoba s invaliditetom Hrvatske

Sudionici su razmjenjivali iskustva o problemima s kojima se susreću u sredinama gdje žive, kao i kako se s istima nose

 

U organizaciji udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska (UTI GS) te podršku Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i Saveza udruga osoba s invaliditetom Grada Siska, u Starom gradu u Sisku prošlu srijedu održano je 20. tradicionalno druženje osoba s invaliditetom Hrvatske.

Na ovogodišnjem druženju sudjelovali su brojni gosti kao i čelni ljudi grada Siska. Među uzvanicima našla se i saborska zastupnica Ljubica Lukačić, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom  Mira Pekeč Knežević kao i Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska Dren Dobrenić. Također, ovom se događaju priključio i zamjenik župana Mihael Jurić te brojni drugi zanimljivi gosti.

Druženju je prisustvovalo više od 120 sudionika iz 17 udruga za osobe s invaliditetom. Okupljeni su se zabavljali uz brojna sportska natjecanja koja su bila popraćena i glazbenim ugođajem.

Sudionici su razmjenjivali iskustva o problemima s kojima se susreću u sredinama gdje žive kao i kako se s istima nose.

Okupljenima se obratio zamjenik župana Mihael Jurić.

- Zadovoljstvo mi je što u gradu Sisku možemo ugostiti udruge iz cijele Hrvatske koje su stigle na tradicionalno druženje. Sisačko-moslavačka županija ima poseban osjećaj prema osobama s invaliditetom. U ovom trenutku obnavljamo brojne objekte javne namijene i sve te objekte prilagođavamo osobama s invaliditetom. Posebnu pažnju poklanjamo i djeci s teškoćama u razvoju kojima je namijenjena senzorna soba koju smo nedavno otvorili u Topuskom, a nakon završetka obnove Jodnog lječilišta i u tom prostoru omogućit ćemo provođenje terapije senzomotorne integracije djece s teškoćama u razvoju. Također, u okviru svojih mogućnosti podupiremo rad Udruge koja je organizirala ovogodišnje druženje osoba s invaliditetom - rekao je Jurić.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska Dren Dobrenić istaknuo je kako su ovakva druženja od iznimnog značaja za osobe s invaliditetom zbog provedenog vremena u druženju i dobroj zabavi.

Pri organizaciji ovog hvalevrijednog događaja, kao i svake godine do sada, pomogli su i brojni sponzori kao što su:  Mreža TV, N1 televizija, Famax d.o.o., Novi Sisački tjednik, Večernji list d.o.o., Kombi prijevoz Darko, Radio Quirinus d.o.o., Mlin i pekare d.o.o., Zagrebačka banka d.d., Autoservis Lacković, Caritas Sisačke biskupije, zaštitarska agencija Bilić - Erić Hrvatska d.o.o., Jamnica plus d.o.o. i Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije.

Organizatori ovog događaja zahvaljuju se sponzorima kao i svima onima koji su prisustvovali ovom događaju.

 

Borna Ferdo Vumojević

 

Povezane vijesti