Skandal u Zadru: Mladići optuženi za silovanje pušteni iz pritvora da bi pohađali nastavu

Prema neslužbenim podacima, objavljenim u medijima, te je večeri 17-godišnjakinja bila u noćnome klubu sa svojim prijateljicama, gdje su se zabavljala i petorica mladića iz okolice Zadra u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Jedan od mladića navodno je maloljetnu djevojku častio pićem, a zatim ju je, omamljenu, izveo u šumarak pokraj plaže, gdje su je najprije silovali on i njegov prijatelj, a zatim su pozvali i ostalu trojicu

Dvojica maloljetnika osumnjičenih da su u studenome prošle godine sudjelovali u grupnom silovanju na zadarskoj plaži Kolovarama puštena su jučer, nakon 60 dana, iz pritvora, a sudsko vijeće takvu je odluku donijelo da bi mogli pohađati nastavu, potvrdio je danas Županijski sud u Zadru.
U pritvoru su ostala trojica osumnjičenih u dobi od 18, 19 i 22 godine, a za njih su određene jamčevine od 800 tisuća do milijun kuna.

Grupno silovanje počinjeno je u noći s 3. na 4. studenoga 2013.

Po neslužbenim podacima, objavljenim u medijima, te je večeri 17-godišnjakinja bila u noćnome klubu sa svojim prijateljicama, gdje su se zabavljala i petorica mladića iz okolice Zadra u dobi od 16, 17, 18, 19 i 22 godine. Jedan od mladića navodno je maloljetnu djevojku častio pićem, a zatim ju je, omamljenu, izveo u šumarak pokraj plaže, gdje su je najprije silovali on i njegov prijatelj, a zatim su pozvali i ostalu trojicu. Nakon što je događaj procurio u javnost, o nekima od mladića počele su kolati i druge monstruozne priče, među kojima je i ona da su na Velebitu ubili bređu kobilu i ždrijebe te prodali meso.

Budu li proglašeni krivima, petorici osumnjičenih prijeti zatvorska kazna do osam godina.

Hina

Foto: PIXSELL