Udruga Civitas i uz mlade boćare s invaliditetom

Boćanje, kao najrasprostranjeniji sport kod osoba s cerebralnom paralizom, u potupnosti je prilagođeno osobama s motoričkim teškoćama, dok se Civitasovi projekti temelje na upoznavanju mladih s važnošću usvajanja novih znanja i kontinuiteta učenja, upoznavanju sa znanošću te pripremi korisnika kako bi u skladu sa svojim željama i mogućnostima stekli što viši stupanj obrazovanja

Udruga Civitas Zagreb priredila je u suradnji s Centrom Dubrava lijepu večer i zajedničko druženje korisnika svojih projekata s mladim boćarima kluba BKCPO – Zagreb. 
Tijekom susreta korisnici obaju, inače po mnogo čemu različitih projekata, imali su prigodu razmijeniti svoja iskustva, iznijeti  svoje viđenje koristi od takvog načina korištenja slobodnog vremena, izreći svoje motive i razloge zbog kojih su postali aktivni sudionici navedenih programa. Boćanje, kao najrasprostranjeniji sport kod osoba s cerebralnom paralizom, u potupnosti je prilagođeno osobama s motoričkim teškoćama, dok se Civitasovi projekti  temelje na upoznavanju mladih s važnošću usvajanja novih znanja i kontinuiteta učenja, upoznavanju sa znanošću te pripremi korisnika kako bi u skladu sa svojim željama i mogućnostima stekli što viši stupanj obrazovanja.
Večer je protekla u izuzetno  vedrom ozračju, postavljena su brojna pitanja mladih u vezi daljnjeg školovanja, odrastanja i sazrijevanja, a mnogi od korisnika su izrazili želju da se uključe u oba projekta. Nažalost, taj Civitasov projekt za školsku godinu 2013./2014 još uvijek nije dobio potporu od  MZOS iako se više nego uspješno provodi u školama deset županija, u partnerstvu s Centrom Dubrava i sa školama na području od posebne državne skrbi,  te suradnjom s brojnim znanstvenim ustanovama Zagrebu i Rijeci. Tako projekt u ovoj školskoj godini nastavlja svoju provedbu isključivo zahvaljujući entuzijazmu njegovih izvoditelja prof. dr. sc i stručnog tima udruge.
Druženje mladih u Centru Dubrava završilo je i podjelom darova koje je udruga Civitas organizirala uz pomoć svojih članova, prijatelja i nekih tvrtki koje i inače pružaju potporu radu udruge i razumiju potrebu snažnijeg angažmana kako bi  mladi s teškoćama istinski, a ne tek deklarativno,  ostvarili svoje snove na putu do najviše mogućeg  stupnja obrazovanja.
Jasna Škrabo, voditeljica Kluba BKCPO-Zagreb