Udruga invalida Križevci: Uronite u slatki svijet čokolade koju proizvode osobe s invaliditetom

Pod imenom "Hedona“ proizvodi se 11 vrsta Pralina, pet čokoladnih tabli (svijetle i tamne) i čokoladne table s kandiranim voćem (bijele i tamne). Imaju 6 djelatnika od kojih su 4 osobe s invaliditetom. Potporu u osnivanju dao im je grad Križevci čiji će gradonačelnik Branko Hrg uz Milana Bandića sudjelovati u svečanom otvorenju u četvrtak 6. veljače

Već tradicionalni „Zagreb Coffee & Chocofest“ festival otvara vrata svakog dana od 10-21 sat. na Trgu žrtava fašizma 16 u zgradi Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija), a traje od 6. do 9.  veljačee. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan. Sudjelovat će razni svjetski poznati umjetnici u radu s čokoladom i kavom. Istaknut ćemo tek dva: Karen Eland, slikaricu iz SAD-a koja slika kavom i čokoladom u te Guinnessovog rekordera u izradi velikih mozaika od zrna kave !IME! Stratia. Za djecu je planirana nedjelja 9. veljače kojoj je ujedno i posvećen taj dan.
Svi znamo kako je teško zamisliti dan bez čokolade ili kave. Možemo ih kuhati, jesti sirove, peći, piti, mirisati, gledati, slušati ili jednostavno se igrati s njima. Prvi puta sudjelovat će članovi Udruga invalida Križevci. Udruga je prošle godine osnovala socijalno poduzeće na inicijativu njihovog predsjednika Petra Dakarića, koje se zove “Hedona” j.d.o.o. za proizvodnju, promet i trgovinu tvornicu čokolade. Pod imenom "Hedona“ proizvodi se 11 vrsta Pralina, pet čokoladnih tabli (svijetle i tamne) i čokoladne table s kandiranim voćem (bijele i tamne). Imaju 6 djelatnika od kojih su 4 osobe s invaliditetom. Potporu u osnivanju dao im je grad Križevci čiji će gradonačelnik Branko Hrg uz Milana Bandića sudjelovati u svečanom otvorenju u četvrtak 6. veljače. Uživajmo u Hedoninoj, križevačkoj čokoladi i pralinama – u tom daru, svakim svojim čulom, doživljaj je nezaboravan... Dođite i uronite u mistični svijet čokolade i kave.

M. Damjanović