Projekt "Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju“

U okviru projekta pet udruga osoba s invaliditetom žele zajedničkim djelovanjem kroz snimanje spota, javnu raspravu i prilagodbu dokumentarnog filma ukazati na nemogućnost praćenja televizijskog programa od strane slijepih i gluhih osoba te predložiti način rješavanja tog problema

U prostorijama Udruge slijepih Zagreb (Draškovićeva 80/III u Zagrebu) održavanjem prvog sastanka projektnog tima i radionice započela je provedba projekta "Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju“, financiranog od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U okviru projekta pet udruga osoba s invaliditetom žele zajedničkim djelovanjem kroz snimanje spota, javnu raspravu i prilagodbu dokumentarnog filma ukazati na nemogućnost praćenja televizijskog programa od strane slijepih i gluhih osoba te predložiti način rješavanja tog problema. Projekt provode sljedeće udruge: Udruga slijepih Zagreb – koordinatorica, Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, Udruga slijepih Međimurske županije, Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije i Udruga slijepih Istarske županije. Voditelj projekta je Goran Denis Tomašković iz Udruge slijepih Zagreb.
Na prvoj radionici, predviđenoj ovim projektom, predstavnici partnerskih partnerskih udruga učili su o zagovaranju za promjenu javne politike. Posebna pozornost na ovoj radionici posvećena je značenju kampanje u zagovaranju za promjenu javne politike i njezinom planiranju. Radionicu je vodio Teodor Petričević.

M. D. 

Foto: regionalexpress.hr