Dani otvorenih vrata Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava

Danas, 9. travnja, u prostorijama Centar Dubrava, prilaz Tomislava Špoljara 2 Zagreb, obilježava se 47 godina djelovanja Centra Dubrava te organizira niz događanja povodom Dana otvorenih vrata

Centar je osnovan 1966. godine odlukom Sabora RH, kao jedina ustanova u Republici Hrvatskoj za školovanje i rehabilitaciju mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima u primjerenim uvjetima.
Centar je namijenjen školovanju i rehabilitaciji djece i mladeži s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima koja se u primjerenim uvjetima mogu osposobiti za zanimanje po redovitim, prilagođenim i posebnim programima.
Centar provodi i program samozbrinjavanja za adolescente koji ne mogu nastaviti obrazovanje za zanimanje te program radno –okupacijskih aktivnosti za odrasle osobe s višestrukim teškoćama.
Korisnici centra su u programu osnovnoškolskog (5. – 8. razred) i srednjoškolskog obrazovanja djeca i mladež s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima.
U programu osposobljavanja za samozbrinjavanje djeca i mladež s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima i većim intelektualnim teškoćama.
U programu radno – okupacijskih aktivnosti odrasli s tjelesnim i motoričkim poremećajima te kroničnim bolestima i/ili intelektualnim teškoćama.

B. Ravlić