Jedini slijepi hrvatski reprezentativac na Međunarodnom judo kupu osvojio brončanu medalju

Natjecanja ove vrste uvelike bi doprinjela pripremama za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Judu za slijepe na koje odlazi Karlovčanin Mirsad Bećirović

Na 10. Međunarodnom judo kupu veterana Labin 2014. održanom u sportskoj dorani Mate Blažina u  u organizaciji Judo Kluba IPPON Labin natjecalo se 420 natjecatelja iz četiri zemlje: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Hrvatske. Na turniru je nastupio i jedini slijepi hrvatski reprezentativac te osvojio brončanu medalju i pehar za Judo klub slijepih Labrador.
Bilo je to prvo službeno natjecanje slijepog judaša na domaćem terenu. Judo Klub slijepih Labrador ovim se putem zahvaljuje  domaćinu i organizatoru Judo klubu IPPON Labin, sucima i natjecateljima  koji su omogućili prvo natjecanje slijepog judaša na službenom natjecanju u Hrvatskoj. 
Hrvatski judo savez ima i međunarodno sutkinju  Jadranku Pongrac koja  posjeduje licencu IBSA-e (Međunarodne sportske organizacije slijepih)  za suđenje slijepim judašima i koja je na ovom natjecanju vodila suđenje borbi sa slijepim natjecateljem.
Ovakva natjecanja bi uvelike doprinjela pripremama za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Judu za slijepe na koje odlazi  Karlovčanin Mirsad Bećirović.
Inače trenažni proces Bećirovića vodi Romija Radočaj Naglić uz tehničku potporu Judo kluba Duga Resa.
Pokrovitelji priprema judaša Bećirovića su Karlovačka sportska zajednica te Savez športova Karlovačke županije.
In-Portal