Predsjednik Obama 'okrenuo ploču' i obećao da će ipak podržati zaposlenike s invaliditetom

Američki ministar rada Tom Perez je aktivističkim udrugama osoba s invaliditetom izjavio kako će se radnici s invaliditetom i dalje moći plaćati manje od zajamčenog minimuma. Kako se stvar trenutno razvija, čini se da će Obamina administracija unijeti izmjene u taj nepravedni zakon koji je na snazi još od 30-ih godina prošlog stoljeća

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame ipak će razmotriti izmjene nove predsjednikove izvršne uredbe koja diskriminira federalne zaposlenike s invaliditetom.
Podsjetimo, Barack Obama je prošli tjedan u svome Govoru o stanju nacije najavio izvršbnu uredbu u kojoj će se povećati minimalna plaća za zaposlene u državnoj službi na 10.10 dolara po satu. No, ministar rada Tom Perez je aktivističkim udrugama osoba s invaliditetom izjavio kako će se radnici s invaliditetom i dalje moći plaćati manje od zajamčenog minimuma. Kako se stvar trenutno razvija čini se da će Obamina administracija unijeti izmjene u taj nepravedni zakon koji je na snazi još od 30-ih godina prošlog stoljeća.
U intervjuu u popularnom Diane Erehm showu, Tom Perez je izjavio kako ministarstvo radi na tome kako da implementira izmjene u predsjednikovu izvršnu uredbu.

“Intezivno razmatramo kakve su nam pravne mogućnosti. Ne smijemo dopustiti da federalni zaposlenici budu u nepravednijem položaju od ostalih“, okrenuo je ploču ministar rada Tom Perez.
Ova ministrova izjava je u sasvim drugčijem tonu od njegovih i izjava o služenih izvora iz Bijele kuće. Još prošli tjedan izjavljivali su da predsjednikova izvršna uredba ne može, bez odobrenja Kongresa, mijenjati već postojeće zakonske odredbe. Do naglog obrata u izjavama došlo je nakon što su glas podigle organizacije osoba s invaliditetom i mediji. Nadamo se da je svoj mali obol poboljšanju statusa federalnih zaposlenika s invaliditetom dao i In-Portal pisanjem o ovom problemu.

B. Šutalo