Moja priča: Božidar Boboy Jancetić

Ovaj zaljubljenik u glazbu je u najluđim godinama, kada tek sazrijevamo, doživio kompletni preobražaj. Jako brzo je preuzeo kontrolu nad svojim životom i nastavio borbu za snove koje ostvaruje svakim novim danom

Božidar Boboy Jancetić (24) još je kao dijete izražavao veliki interes za glazbu. Nesreći koja mu je na kratko zaustavila planove i želje nije dozvolio da uništi njegove interese i ambicije.
- Imao sam 10 godina kada sam krenuo u Osnovnu glazbenu školu Ivana Zajca koju sam i završio te uz harmoniku kao osnovni instrument naučio svirati klavijature. Trenutno imam stalne gaže kao DJ i glazba je dio mojeg života. Vratiti ću se malo u prošlost, prije nesreće aktivno sam svakodnevno trenirao nogomet, bio pun života, obožavao svoje prijatelje, izlaske i uvijek bio maksimalno pozitivan. Dan poslije norijade, pao sam s motora i tu je sve stalo. Kasnije u razgovoru s ljudima koji su doživjeli takve nesreće shvatio sam svi imamo jako slične prve reakcije. Misliš da si izgubljen, sve ti je crno, ali ja se nisam predavao ni u jednom trenutku. Uslijedila je rehabilitacija, povratak kući, terapija kod kuće i ulaganje svakog atoma snage dok nisam napravio svoje vlastite vidljive pomake. Danas sam u invalidskim kolicima, ali uz pomoć hodalice mogu hodati na kraćim relacijama. To mi daje nadu i još uvijek vjerujem u čudo. Tada su prognoze bile loše, terapeuti nisu vjerovali da ću uspjeti ovoliko do kuda sam danas došao. Naravno bilo je perioda depresije i loših trenutaka, bez obzira na količinu volje i optimizam i ja sam samo čovjek s usponima i padovima. Bilo je dana kada sam se pitao kako ću ja sada i osjećao strah od ljudi, svijeta, čudnih pogleda sažaljenja koji su me uznemiravali. Sada se više ne obazirem na takve situacije, jednostavno ne primjećujem ih. Imao sam potpunu podršku i veliku pomoć od mame i brata te prijatelja koji su mi pomogli da izbacim negativne misli iz svog života i vratim samopouzdanje. Nakon nesreće upoznao sam fenomenalnu curu s kojom sam u vezi već punih pet godina, koja prihvaća moje stanje potpuno prirodno i prolazi sa mnom sve loše i sretne trenutke. Ponosan sam na našu ljubav.

Košarka u kolicima

Bilo je perioda stagniranja kada nisam znao kako i što dalje. Na rehabilitaciji sam upoznao dečke koji se bave košarkom u kolicima konkretno KK Vukovi (Zagreb) i tada sam odlučio učiniti nešto konkretno za sebe. Počeo sam trenirati košarku u kolicima i vidio da mi to pomaže. Drago mi je što sam prošle godine dobio poziv u Hrvatsku reprezentaciju, te odigrao prve minute na Europskom prvenstvu koje se odvijalo u Sloveniji. Sport je oduvijek bio moj život i davao mi osjećaj moći kao i zdrav duh. Usporedo sa sportom odlučio sam se posvetiti glazbi deeyaing-u koja mi je izvor zarade te ne ovisim više o nikome. Sada vidim da nema prepreke, kolica me ne sprječavaju da postanem poznati DJ. Trenutno mi je to glavna preokupacija u životu i potpuno sam koncentriran na taj posao. Radim svaki vikend, vjerujem po reakcijama ljudi da radim kvalitetno, ponude ne izostaju i to me čini zadovoljnim.
Treba li dodati nešto ovoj iskrenoj životnoj priči? Božidar je u najluđim godinama, kada tek krećemo u život, doživio kompletni preobražaj. Jako brzo je preuzeo kontrolu nad svojim postupcima i nastavio borbu za snove koje ostvaruje svakim novim danom.

Zabilježila: Božica Ravlić