Udruge tjelesnih invalida TOMS: Kako smo zaposlili devet osoba s invaliditetom

Projekt 'Poludnevni centar Dječji osmijeh' za djecu s teškoćama u razvoju Udruge tjelesnih invalida TOMS, sufinancirala je Europska unija,a provodi se u suradnji s partnerima na projektu - Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Trogirom i Pučkim otvorenim učilištem Trogir

U Trogiru je 10. ožujka u Gradskoj vijećnici održana dodjela diploma polaznicima programa osposobljavanja za njegovatelja/icu u sklopu projekta 'Poludnevni centar Dječji osmijeh' za djecu s teškoćama u razvoju Udruge tjelesnih invalida TOMS, a koji sufinancira Europska unija, IPA komponenta IV, u suradnji s partnerima na projektu - Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Trogirom i Pučkim otvorenim učilištem Trogir.

Nazočnima je u ime Udruge tjelesnih invalida TOM" čestitao predsjednik udruge Ivica Bašić.

Diplome je nakon 450 nastavnih sati teorijske i praktične nastave dobilo devetero polaznika, nezaposlenih osoba s invaliditetom: Anita Rubelj, Ana Lovrić, Ana Radelja, Antonija Fabjanac, Jozo Purić, Katica Medić, Marko Mamut, Boško Rozga i Ivica Rilje.

Sve je započelo dugim sastancima, prijedlozima, idejama, pisanjem i brisanjem, dodavanjem i oduzimanjem, nerviranjem i veseljem, novim prijateljima, suradnicima i raznim drugim sudjelovateljima. Ubrzo je uslijedilo potpisivanje ugovora, razgovori s kandidatima, edukacija, praktični rad i napokon dodjela diploma za vrijedan rad.

Njihovi polaznici zaposlit će se u navedenom projektu te će svojim radom doprinijeti zajednici i potrebitima.
Još jednom velike čestitke i svu sreću u budućem radu.

M. Damjanović