Zahvaljujući Facebooku, usamljeni dječak s autizmom stekao tisuće prijatelja i proslavio 'rođendan života'

U rođendansko iznenađenje uključila se i ekipa vrlo gledane mozaične emisije 'Dobro jutro Amerika'. Oni su pozvali Colina, koji dotad nije imao niti jednog prijatelja, u emisiju pod izlikom da žele da isproba novu video igricu. U jednom trenutku je u studio ušla velika rođendanska torta praćena silnim darovima i čestitkama

Colin, 11-godišnji autistični dječak iz američke države Michigan, rekao je svojoj majci da ne želi proslaviti svoj rođendan jer nema koga pozvati na proslavu. Bio bi to tužan rođendan zato što Colin nije imao niti jednog prijatelja.
Colin, kao i većina osoba s autizmom, ima problema s socijalnom interakcijom.
Colinova majka Jennifer , nakon što je bila dirnuta sinovim priznanjem, odlučila je pokrenuti Facebook stranicu pod imenom 'Sretan rođendan Coline'.
"Nisam ni slutila kakva će biti reakcija na pokrenutu stranicu. Oduševljena sam koliko se ljudi javilo i izrazilo želju da se približe mome sinu“, rekla je razdragana Jennifer. 
U samo mjesec dana na Colinovu je adresu stiglo više od 40 tisuća darova i raznih drugih rođendanskih čestitki, a rođendanska Facebook stranica je skupila čak dva milijuna lajkova.

U rođendansko iznenađenje uključila se i ekipa vrlo gledane mozaične emisije Dobro jutro Amerika. Oni su pozvali Colina u emisiju pod izlikom da žele da isproba novu video igricu. U jednom trenutku je u studio ušla velika rođendanska torta praćena silnim darovima i čestitkama. Colin je sve zbunjeno promatrao, dok mu majka nije objasnila cijelu priču.
Ekipa iz Dobro jutro Amerika Colinu je darovala put u Disneyland, a Colin ostatak emisije nije skidao osmijeh s lica.

B. Šutalo