GlowBrain: Jesmo li na pragu otkrića lijeka za moždani udar i Alzheimerovu bolest?

Vodeći znanstvenici u području istraživanja bolesti mozga, prof. dr. sc. Jasna Križ i prof. dr. sc. Zaal Kokaia, u četvrtak 27. ožujka, u dvorani kina Cineplexx, Kaptol Centar, uvest će vas u svijet novih tehnologija snimanja najvažnijeg čovjekova organa te mogućih terapija za neurodegenerativne bolesti

Nakon "Noći kad mozgovi svijetle", GlowBrain za vas organizira novo događanje! Pozivamo Vas na javno predavanje vodećih znanstvenika u području istraživanja bolesti mozga koje će se održati u dvorani kina Cineplexx, Kaptol Centar Zagreb, u četvrtak, 27. ožujka s početkom u 19 sati.
Prof. dr. sc. Jasna Križ (Quebec, Kanada) i prof. dr. sc. Zaal Kokaia (Lund, Švedska) uvest će vas u svijet novih tehnologija snimanja mozga te mogućih terapija neurodegenerativnih bolesti (moždani udar, ALS i Alzheimerova bolest).

Nakon predavanja i rasprave slijedi druženje s predavačima i GlowBrain timom te projekcija dokumentarnog filma "GlowBrain". Pridružite nam se i saznajte više o novim tehnologijama istraživanja koje se uspostavljaju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ulaz je slobodan, a pozivnicu s detaljnim informacijama možete dobiti na webu www.glowbrain.hiim.hr.
Podsjetimo, Europska komisija je u sklopu svog Sedmog okvirnog projekta neuroznanstvenicima s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga odobrila sredstva od 3,7 milijuna eura za projekt koji se popularno naziva GlowBrain - Mozak koji svijetli. Voditelj projekta je profesor Srećko Gajović s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

M. Prenc