Dobra vijest: Donira se Servus sustav koji osobama s invaliditetom bitno podiže kvalitetu života

Kriterij je da osoba ima težak invaliditet i da je u teškoj materijalnoj situaciji te sama ne može kupiti Servus sustav. Zahvaljujući donatorima iz Nizozemske koji su odlučili podržati ovu inicijativu, s prvim donacijama kreće se već od sljedećeg tjedna

U želji da Servus dođe do osoba s invaliditetom kojima je najpotrebniji pokrenut je projekt donacije Servusa za osobe s teškim tjelesnim invaliditetom. Već od danas se osobe s najtežim tjelesnim invaliditetom mogu prijaviti za donaciju Servus sustava. Kriterij je da osoba ima težak invaliditet i da je u isto vrijeme u materijalno teškoj situaciji te sama ne može kupiti Servus sustav. Zahvaljujući donatorima iz Nizozemske koji su odlučili podržati ovu inicijativu, s prvim donacijama kreće se već od sljedećeg tjedna.

Prijaviti možete sebe osobno, prijatelja, poznanika ili člana Vaše obitelji. Za prijavu je potrebno ispuniti upitnik koji možete preuzeti na stranici www.eglas.hr/blog/2014/03/21/donacije/.
Ako na temelju Vaših podataka bude odobrena donacija Servusa, kontaktirat će Vas kako bi Vas obavijestili o daljnjim koracima.
Servus je elektronički sustav koji korisniku omogućava da pomoću glasovnih naredbi upravlja svojim domom. Iako ga volimo nazvati osobnim elektroničkim pomoćnikom, Servus nije robot. Servus je sustav koji se sastoji od brojnih elektroničkih uređaja. Glavni dio sustava je centralna Servus jedinica koja može razgovarati s Vama i davati naredbe drugim uređajima koji kontroliraju Vaše kućne aparate i uređaje. Komunikacija sa Servusom vrlo je jednostavna, laka i intuitivna. Svatko može izvršiti određenu aktivnost jednostavnom glasovnom naredbom. Naredbe su prilagođene potrebama korisnika.

In-Portal

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL