'Koncert za život' u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Na programu je u sklopu plavog ciklusa Zagrebačke filharmonije nastup vrhunskih glazbenika, svjetski poznatog dirigenta i pijanista Waynea Marshalla te našeg pijanista Mladena Janjanina. Prihod od prodaje namijenjen je radu Zaklade Ana Rukavina

Tradicionalni "Koncert za život" u organizaciji Zagrebačke filharmonije pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića za Zakladu Ana Rukavina održat će se u petak 28. ožujka 2014. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19,30 sati.

Koncert će se održati u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, a na programu je u sklopu plavog ciklusa Zagrebačke filharmonije, nastup vrhunskih glazbenika, svjetski poznatog dirigenta i pijanista Waynea Marshalla te našeg pijanista Mladena Janjanina.
Ulaznice su u prodaji pocijeni od 60, 90 i 120 kuna te dostupne u online prodaji na www.ulaznice.com.hr i na blagajni Zagrebačke filharmonije. Prihod od prodaje namijenjen je radu Zaklade Ana Rukavina.
U svijetu postoji velik broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja. Krv iz pupkovine pohranjena u Banci krvi iz pupkovine "Ana Rukavina" povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojim se može spasiti život oboljelima.
U ožujku 2007. osnovana je Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina. Banka djeluje kao javna banka i bit će dio nacionalnog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Odmah nakon osnivanja Banke pokrenute su aktivnosti oko organizacije mreže rodilišta koja će od dobrovoljnih davateljica (rodilja) sakupljati krv iz pupkovine za potrebe banke.

In-Portal

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL