Raspisan natječaj za 6. festival Organ vida

Platforma kojom Organ vida povezuje umjetnike, institucije, udruge i kolektive obuhvaća više od 80 zemalja, a na festivalu se dosad predstavilo više od 150 autora iz svih krajeva svijeta

Međunarodni festival fotografije Organ vida, koji promiče suvremenu dokumentarnu fotografiju, raspisao je šesti put međunarodni natječaj o temi refleksije.
Natječaj traje od 30. ožujka do 25. svibnja, a finalisti će izlagati krajem rujna na izložbi u Laubi.

O najboljim projektima odlučuje ocjenjivački sud u kojemu su pročelnica odsjeka za fotografiju na "Royal Academy of Art" u Haagu Corinne Noordenbos, nagrađivani švedski fotograf Kent Klich, urednica fotografije u "Financial Times Weekend" časopisu Emma Bowkett, istaknuti britanski fotograf George Georgiou, fotografkinja i profesorica na njujorškome "International Center of Photography" Irina Rozovsky te nagrađivana domaća fotografkinja i snimateljica Ana Opalić, koja je izlagala je s Borisom Cvjetanovićem na 50. venecijanskom bijenalu.

Kako ističu organizatori festivala, tema natječaja koja će se problematizirati unutar cjelokupnoga festivalskog programa su refleksije, a obuhvaća umjetničku dokumentarnu fotografiju.

Budući da se svijet u kojem živimo danas suočava s golemim promjenama praćenim etičkim i ekonomskim izazovima, organizatori žele potaknuti fotografe da se s njima suoče i da ih promišljaju te reflektiraju medijem fotografije, ističe se u objavljenom natječaju.

Ocjenjivački sud proglasit će početkom srpnja deset finalista i pet pohvaljenih autora koji će svoje projekte izložiti na završnoj izložbi tijekom festivala, a bit će objavljeni u festivalskom katalogu.

Međunarodni festival suvremene fotografije Organ vida od svojeg je osnutka 2009. godine usmjeren na promicanje i istraživanje fotografske prakse u Hrvatskoj i na međunarodnoj sceni.

Platforma kojom Organ vida povezuje umjetnike, institucije, udruge i kolektive obuhvaća više od 80 zemalja, a na festivalu se dosad predstavilo više od 150 autora iz svih krajeva svijeta.

Osim velike izložbe fotografija finalista natječaja, u sklopu festivala održat će se i mnoga predavanja, konferencije, paneli, predavanja umjetnika, kreativne radionice i koncerti, a predstavit će se i suradnici.

Hina

Foto: Anto Magzan/PIXSEL