Zlatna donacija: Prvi Servus sustav koji olakšava život osobama s invaliditetom dobio Marko Arambašić

Marko boluje od mišićne distrofije, po struci je magistar informacijskih znanosti, a trenutno je na doktorskom studiju na Filozofskom fakultetu, smjer Informacijske i komunikacijske znanosti

Projekt donacije Servusa za osobe s teškim tjelesnim invaliditetom ostvario je prvu donaciju Servus sustava koji je dobio Marko Arambašić.

Marko boluje od mišićne distrofije i trenutno živi u studentskom domu Cvjetno naselje u Zagrebu. Po struci je magistar informacijskih znanosti, a trenutno je na doktorskom studiju na Filozofskom fakultetu, smjer Informacijske i komunikacijske znanosti.
Akcija donacija još traje tako da se osobe s najtežim tjelesnim invaliditetom mogu prijaviti za donaciju Servus sustava. Kriterij je da osoba ima težak invaliditet i da je u isto vrijeme u materijalno teškoj situaciji te sama ne može kupiti Servus sustav. 
Servus sustav primjer je elektroničkog sustava koji korisniku omogućava da pomoću glasovnih naredbi upravlja svojim domom. Servus je sustav koji se sastoji od brojnih elektroničkih uređaja. Glavni dio sustava je centralna Servus jedinica sa kojom razgovarate i koja prenosi naredbe drugim uređajima koji kontroliraju Vaše kućne aparate i uređaje. Servus sustav razvijen je na Tehničkom fakultetu u Rijeci s ciljem da se napravi sustav koji će pomoći osobama s teškim tjelesnim invaliditetom. Iako u svijetu već postoje slični sustavi, ako se uvoze ne postoji korisnička podrška za njih u Hrvatskoj i nemaju podršku za hrvatski jezik. Servus je prvi takav sustav koji podržava hrvatski jezik.
Akcija donacija još traje te se pozivaju svi zainteresirani da se prijave i ispune upitnik na web stranici: www.eglas.hr/blog/2014/03/21/donacije.
Prijaviti možete sebe osobno, prijatelja, poznanika ili člana Vaše obitelji.

In-Portal