Agencija za mobilnost i programe EU odobrila projekt udruge 'Bolje sutra'

Uz pomoć neformalnih obrazovnih modela i praksa sudionici će tijekom projektnih aktivnosti primjerima iz zemalja koje dolaze raditi na tematskim cjelinama: obrazovanje, prijateljstvo i partnerske veze, rad, volonterstvo, sport i putovanja (pristupačni turizam za osobe s invaliditetom)

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice primila je dana 05.04.2013. obavijest od Agencije za mobilnost i programe EU da je projekt Udruge na Natječaju 2013. za Program Mladi na djelu (Young, Equal, Active & Happy!) dobio potporu u iznosu od 16.275,00 eura.

Aktivnosti su namijenjene Razmjeni mladih iz Udruge „Bolje sutra“ Grada Koprivnice kao nositelja projekta, Udruga osoba s invaliditetom „L’Horizon“ iz grada Montpellier iz Francuske i  SONČEK-Zveza društvo za cerebralno paralizo Slovenije iz Slovenije.

U projektne aktivnosti su uključeni mladi s invaliditetom i mladi bez invaliditeta iz sve tri zemlje. Uz pomoć neformalnih obrazovnih modela i praksa sudionici će tijekom projektnih aktivnosti primjerima iz zemalja koje dolaze raditi na tematskim cjelinama: obrazovanje, prijateljstvo i partnerske veze, rad, volonterstvo, sport i putovanja (pristupačni turizam za osobe s invaliditetom).

Zemlje sudionice će prezentirati primjere dobre prakse u svojim zemljama.

Na kraju projekta izradit će se Vodič sa zaključcima seminara i primjerima dobrih  inicijativa zemalja sudionica. Bit će distribuiran institucijama i organizacijama mladih u sve tri zemlje sudionice.

Izvor: http://www.koprivnica.hr/