Dani otvorenih vrata udruga: Kako upoznati javnost s novim projektima

Centar za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' u sklopu Dana otvorenih vrata udruga održat će niz edukativnih predavanja i radionica za građanstvo na različite teme, među ostalim i o tehnikama oslobađanja od stresa, fitnessu za bebe, kako napisati životopis koji će poslodavce oboriti s nogu...

Inicijativom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske održavaju se Dani otvorenih vrata udruga od 12. do 15. lipnja 2013. godine. Dani otvorenih vrata udruga trebali bi biti spoj dosadašnje tradicionalne konferencije Dani udruga i Dana otvorenih vrata održanog po prvi puta prošle godine. Cilj događanja jest građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj organiziranjem različitih događanja u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata građanima u određenom danu ili danima.
Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce“ u sklopu Dana otvorenih vrata udruga održat će niz edukativnih predavanja i radionica za građanstvo na različite teme. Ulaz je besplatan, stručnjaci i volonteri "Sunca“ žele Vam prenijeti znanja i informacije koje mogu biti korisne te se vesele vašem dolasku.
Program događanja:
12. lipnja (srijeda) od 16-18 sati, Albaharijeva 2, Zagreb
"Glazbeno-dramska gibaonica za djecu“ – za djecu od prvog do četvrtog razreda OŠ.
Predavač je Marinela Švik, odgajateljica, djeca će se kroz različite glumačke i glazbene igre razgibati, rastrčati i ispuhati, a zatim i vježbati svoje glumačke te glazbene sposobnosti koje jačaju njihovo samopouzdanje.
13. lipnja (četvrtak) od 10-11 sati, Golikova 44, Zagreb te od 16-17 sati, Albaharijeva 2 (velika dvorana), Zagreb
"Baby fitness“ – za mame i bebe od tri mjeseca do dvije godine.
Predavač je Božica Križanić, prof. kineziologije i kondicijski trener, program se sastoji od fitnessa za mame (ples, vježbe snage, vježbe izdržljivosti, vježbe koordinacije, vježbe za skidanje viška masnog tkiva, korekcijske vježbe) s naglaskom na najslabije zone (trbuh, leđa i noge) i masaža za bebe uz opuštajuću glazbu.
13. lipnja (četvrtak) od 18-20 sati, Golikova 44, Zagreb
"Kako biramo partnere i kako prekidamo veze“
Predavač je Tanja Prekodravac, prof. psihologije, predavanje će obraditi teme koja je uloga emocija u životu, što nas emocije uče, kako se naše potrebe odražavaju na naš emocionalni život i naše odluke, kako biramo (bračne) partnere, ovisnost o vezama te kako se nositi s prekidom veze – što tada radimo, što je dobro za nas, a što nije.
14. lipnja (petak) od 17-18 sati, Golikova 44, Zagreb
"Kognitivno-bihevioralni coaching i savjetovanje u razvoju karijere“
Predavači su Ivana Rajić Stojanović, prof.psihologije i Petra Malešević, prof. psihologije. Na ovom predavanju upoznat ćete se s osnovnim pregledom kognitivno-bihevioralnog pristupa u coachingu i karijernom savjetovanju te njegovim glavnim polazištima, indikacijama za primjenu i tehnikama. Osnova ovog pristupa je naše shvaćanje povezanosti misli s osjećajima i ponašanjem te naša mogućnost cjeloživotnog učenja i ispravljanja pojedinih navika i obrazaca ponašanja u produktivnije i zdravije. U uvodu će ukratko biti predstavljeni psihološki korijeni ovog pristupa te osnovna obilježja coachinga, njegovo razlikovanje od savjetovanja, terapije i mentorstva te ključna obilježja odnosa između coacha i klijenta. U osnovnom dijelu predavanja bit će prikazane mogućnosti korištenja ove vrste coachinga u karijernom savjetovanju, izvan i unutar organizacije kao i u ostalim područjima života.
14. lipnja (petak) od 16:30 do 18 sati, Albaharijeva 2, Zagreb
"Ritam opuštanja – izdahni stres“
Predavač je Marinela Švik, odgajateljica. Održat će radionicu na kojoj će vas pomoću različitih tehnika disanja i pokreta uz glazbu naučiti kako otpustiti svoje brige i tako započeti jedan sjajan vikend.
15. lipnja (subota) od 11 do 13 sati, Golikova 44, Zagreb
"Za dobar start u traženju posla – dobro napisati životopis!“
Predavač je Maria Tomić Preiner, dipl. psiholog. Radionica o pisanju životopisa – životopis je prva informacija poslodavcu o vama i o njemu ovisi hoćete li biti pozvani na intervju ili ne, stoga  je dobro napisati životopis ključno važno – koje informacije odabrati i kako ih prikazati u životopisu. Životopis je vaša reklamna brošura! Svaki sudionik radionice dobit će knjigu.
15. lipnja (subota) od 16 do 18 sati, Golikova 44, Zagreb
"Tranzicijski i globalizacijski procesi i promjene u sustavu vrijednosti“
Predavači su Ivan Pavlović, prof. sociologije i hrvatske kulture i Marko Pavlović, prof. filozofije i religijske kulture. Na predavanju će biti riječ o promjenama u sustavu vrijednosti do kojih je došlo tijekom nezaobilaznih tranzicijskih i globalizacijskih procesa. Dobit ćete neke od mogućih odgovora na pitanje kako promjena sustava vrijednosti utječe na život pojedinaca i društva u cjelini. Poseban osvrt bit će na način kojim se vrijednosti danas posreduju u društvu i kojim su bile posredovane u prošlosti.
15. lipnja (subota) od 13:30 do 14:40 sati, Golikova 44, Zagreb
"Wellness na radnome mjestu – u uredu“
Predavač je Božica Križanić, prof. kineziologije i kondicijski trener. Predavanje će prikazati spoznaje novih istraživanja o važnosti aktivnih odmora i pauza tijekom radnog vremena za održavanje psihofizičkog zdravlja i radne efikasnosti osobe. Aktivni odmor ili sportsko-rekreacijski program provodi se tijekom radnog vremena u pauzi od pet do deset minuta. Što i kako možete učiniti za sebe?
Moguće su manje izmjene u programu koje će biti objavljene na web stranici "Sunca“.

In-Portal