Zadruga 'Martinov plašt': Urbani vrtovi s humanim štihom

Svojim sudjelovanjem na Sajmu cvijeća u Garden Mallu, Zadruga 'Martinov plašt' uz ostalo će promicati socijalno uključivanje dulje nezaposlenih i osoba s invaliditetom 

Narednog vikenda, od 9. do 11. svibnja, u Garden Mallu, u Dubravi, održava se prodajno - izložbeni Sajam cvijeća, sadnica, ljekovitog i začinskog bilja i vrtne opreme, na kojem, među više od 60 izlagača, također i socijalno uslužna Zadruga 'Martinov plašt' predstavlja svoje proizvode: urbani sklopivi mini vrt prilagođen osobama s invaliditetom, te ručno izrađivanu bio-lončanicu od 100-postotno prirodnih materijala, rad osoba s invaliditetom, dulje nezaposlenih osoba te žrtava obiteljskog nasilja, izrađenih u radionici socijalno uslužne zadruge.
Svojim sudjelovanjem i prisustvom na manifestaciji ovakvog tipa, Zadruga 'Martinov plašt' će, ponudom navedenih proizvoda, u skladu sa svojom misijom, promicati socijalno uključivanje dulje nezaposlenih i ostalih isključenih kategorija društva, te pravo na iste mogućnosti i višu kvalitetu života, kako osoba s invaliditetom, tako i drugih osoba kod kojih su prisutna određena ograničenja (starijih, osoba sa smanjenom pokretljivošću i slično).

Socijalno uslužna zadruga 'Martinov plašt' također će pozvati sve zainteresirane na uključivanje u radionicu izrade bio-lončanica, koja djeluje unutar zadruge, u kojoj se, pod stručnim vodstvom, može naučiti nešto novo, gdje se, druženjem, korisnim radom, te posvećenošću cvijeću i prirodi može obogatiti i oplemeniti svoj život.

Kako je Sajam cvijeća manifestacija i prodajne naravi, to će zainteresirani - za svoju terasu, vrt, ured ili osobni životni prostor - po povoljnim cijenama moći kupiti izložene i predstavljene proizvode.

Ovog vikenda, u vremenu od 9 do 21 sati, dobro je posjetiti Garden mall u Dubravi i zbog različitih događanja: radionica za djecu i roditelje, od kojih se posebno izdvaja edukativno-zabavni program koji se, povodom Majčinog dana, održava u nedjelju, 11. svibnja od 11 do 13 sati pod nazivom "Mirisni vrt za moju mamu".

Vesna Hari

Foto: Goran Jakus/PIXSELL