Ratko Kovačić: Plivači s invaliditetom ponos su hrvatskog paraolimpizma

"Ovi bazeni na Poljudu su doista pristupačni osobama s invaliditetom i uz male preinake mislim da možemo biti dobri domaćini europske smotre najboljih plivačica i plivača s invaliditetom", rekao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom u Splitu je na poljudskim bazenima održano Otvoreno plivačko Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Organizatori natjecanja bili su Sportski savez invalida Splita i PK Cipal. Nastupilo je više od 120 plivačica i plivača iz deset zemalja sa četiri kontinenta i 13 hrvatskih klubova koji su se natjecali u 16 disciplina.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Slobodan Glavčić, nije krio svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima naših reprezentativaca, a posebno pobjedama Kristijana Vincetića na 100m delfin i 400m slobodno, Matije Grebenića pobjedom na 200m slobodno te pobjedom Dine sinovčića na 100m leđno. Već 1. srpnja reprezentacija se okuplja u Splitu na dvotjednim pripremama za Europsko prvenstvo u nizozemskom Eindhovenu gdje se početkom kolovoza zasigurno možemo nadati novim medaljama.

"Nakon POI u Londonu došlo je do svojevrsne smjene generacija, ali vjerujem u ove nove plivače koji dolaze tako da bi hrvatsko plivanje na 15. POI u Rio de Jeneru moglo imati i više od troje plivača koji su nastupili u Londonu", rekao je izbornik Glavčić.

Ovogodišnje Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske je po treči put zaredom održano u Splitu te kako nam je izjavio predsjednik HPO-a Ratko Kovačić, ono je i razlog što je HPO donio 25. travnja odluku o kandidiranju za organizatora europskog prvenstva 2018. godine u Splitu.

"Ovi bazeni na Poljudu su doista pristupačni osobama s invaliditetom i uz male preinake mislim da možemo biti dobri domaćini europske smotre najboljih plivačica i plivača s invaliditetom. No, moram nažalost istaći i činjenicu da je plivalište u Splitu jedino u Hrvatskoj koje može zadovoljiti visoke kriterije za naša međunarodna natjecanja", zaključio je Ratko Kovačić.

Izvor: hpo.hr

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

 

Povezane vijesti