Savjetovalište za zaštitu mentalnog zdravlja

Mentalno zdravlje je sastavni dio općeg zdravlja nas kao osoba, a predstavlja važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca, ali i za cijelu obitelj

Služba za javno zdravstvo, zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Brodsko-posavske županije u sklopu Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja  za razdoblje od 2011. - 2016. godine pokrenula je Savjetovalište za zaštitu mentalnog zdravlja.

Jedan od važnih ciljeva zaštite mentalnog zdravlja je unapređenje kvalitete života  u dobno specifičnim i vulnerabilnim populacijama kao što su:
- Osobe pod povećanim rizikom za razvoj mentalnih poremećaja i osoba sa duševnim bolestima
- Autentične potrebe osoba sa tjelesnim invaliditetom
- Obitelji osoba i osobe sa značajnim intelektualnim teškoćama (kao što je, na primjer, mentalna retardacija)

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja

Mentalno zdravlje je sastavni dio općeg zdravlja nas kao osoba, a predstavlja  važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca, ali i za cijelu obitelj.
Ostati mentalno zdrav/zdrava znači nositi se sa svakodnevnim mislima i osjećajima. To uključuje rad na vlastitim mislima i osjećajima, ali i raditi na stvarima koje utječu na naše misli i osjećaje  (vlastita kronična bolest, odnosi u obitelji, briga o bolesnom članu obitelji, itd.)

Služba za javno zdravstvo, zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti pruža uslugu telefonskog savjetovanja:
- Savjetovanje obitelji osoba i osoba sa duševnim bolestima
- Savjetovanje obitelji osoba i osoba sa invaliditetom,
- Savjetovanje obitelji osoba sa utjecajnim intelektualnim teškoćama

Uslugu telefonskog savjetovanja možete dobiti na telefon 035/ 415 - 434, ponedjeljkom od 8 do 10 sati i četvrtkom od 15 do 17 sati

Biljana Vasilevski Rački