Društvo multiple skleroze Split: U šetnju bez nervoze

Pozivamo građane da nam se pridruže u našoj šetnji, u subotu 20. travnja, iskažu podršku oboljelima od multiple skleroze kako bi imali snage nastaviti svakodnevnu borbu s ovom teškom bolešću

Društvo multiple skleroze Split organizira 20.travnja (subota) s početkom u 10.30 sati do 13.00 sati u Splitu (Marmontova ulica – Riva) MS šetnju:“U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze“

Društvo multiple skleroze Split već 22 godine okuplja oboljele osobe od multiple skleroze na području Splitsko-dalmatinske županije. Multipla skleroze je kronična bolest središnjeg živčanog sustava.  Uzrokuje oštećenje mijelinske ovojnice i aksona mozga i leđne moždine. Tijek bolesti je u svake osobe različit i nepredvidljiv. Za posljedicu često ima tjelesni invaliditet . Bolest se najčešće javlja u dobi, između 20.i 40. godine starosti sa tendencijom obolijevanja sve mlađe populacije. Žene obolijevaju češće od muškaraca u omjeru 2:1. Približno 50% oboljelih je djelomično pokretno ili nepokretno.  Društvo razvija razne projekte kako bi svojim članovima pružilo informacije o liječenju i nošenju s bolesti , savjete o ostvarivanju prava i povlastica, provodi fizikalu terapijom, psihosocijalnu podršku, te usluge pomoći u kući i osobne asistencije kako bi poboljšali kvalitetu života i smanjili progresiju bolesti oboljelih.
Simbolična MS šetnja kroz Marmontovu do Rive pod geslom „U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze“ odvijat će u vremenu 10.30-13.00 sati. Okupit ćemo se u 10.30 sati na vrhu Marmontove ulice (preko puta RK „Zare“). Sudionike će relaksirati članovi udruge „Ritam srca“ nastupom na Djembe bubnjevima kako bi se bez stresa uputili niz Marmontovu ulicu do Rive „U šetnju bez nervoze s Društvom multiple skleroze“. Na Rivi će od 11.00 do 13.00 sati slijedi zabavni program sa mladim pjevačima/icama udruge Music talents koje vodi  Teana Kovačević. Tijekom zabavnog programa na Rivi imat ćemo prezentacijske štandove kako bi senzibilizirali javnost i prikazali život s multiplom sklerozom educirajući građane na neke od poteškoća s kojima se nose oboljeli od multiple skleroze.

Pozivamo građane da nam se pridruže u našoj šetnji, iskažu podršku oboljelima od MS-a da imaju snage nastaviti svakodnevnu borbu s ovom teškom bolešću.

In-Portal