Likovna kolonija Udruge osoba s invaliditetom 'Prijatelj' iz Metkovića

Udruga osoba s invaliditetom 'Prijatelj' iz Metkovića četvrtu je godinu zaredom organizirala likovnu koloniju u spomen na pokojnog profesora Tomislava Zubčića Zupu, po kojemu je kolonija i dobila ime. Ove godine u organizaciju se uključila i Zaklada 'Neretvansko srce' kojoj je namijenjen sav prihod od prodaje darovanih umjetničkih dijela.

Nakon što su se okupili u prostorijama Udruge, umjetnici su u pratnji članova Prijatelja i ostalih uzvanika posjetili grob profesora Zupe na kojemu su položili cvijeće i zapalili svijeće, a potom su se uputili u Badžulu na izletište Restorana Adria, gdje im je organizirana vožnja lađom i zajednički ručak.

Vrijeme nije bilo povoljno za rad na otvorenome pa je većina umjetnika darovala svoje već gotove slike. Odaziv je bio hvale vrijedan,neka umjetnička djela su već pristigla a tijekom ovog mjeseca će i ostala. Umjetnici su: Vlatko Bošković, Ivan Ivaniš Kulija, Ante Dragobratović, Tihomir Jerković, Velimir Penović, Julija Pavlović, Toni Slišković, Nedjeljka Gligor Nene, Jure Jovica, Ana Bašić, Stjepko Mamić, Luca Duraš, Francika Ćebirić, Živko Mustapić, Mirsada Mustapić, Suzana Mušan, Anđelko Matić Učo, Mihajlo Dropulić, Edo Petrić, Velimir Ključe, Stanka Mijić, Seka Mladinov, Alen Vukota, Sandra Vukota, Mato Kušelj, Slavica Šorović, Maro Matović, Martina Žerovnik, Dubravka Šešelj, Zlata Jelinić, Nedjeljka Penović, Valentina Crnčević, Ana Filipović Utovac, Tina i Stijepo Dujmović, Rina Anđelić, Ivo Maričić Đpni i Gordana Žaja.

"Prihod od prodaje darovanih umjetničkih djela namijenjen je Zakladi 'Neretvansko srce', dakle onima kojima to bude najpotrebnije u trenutku kad slike tijekom budućeg razdoblja prodamo. Javnost će biti na vrijeme obaviještena", rekla nam je Ivana Nikolac, volonterka UOSI Prijatelj.

B. R.

 

Povezane vijesti