Ministarstvo kulture: Savjetovanje o Programu dodjele sredstava neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture RH otvorilo je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Uputa za prijavitelje na Program dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima.
Programom se žele postići određeni opći i posebni ciljevi. Opći cilj je jačanje kritičkog kapaciteta i društvenog utjecaja neprofitnih medija, a posebni ciljevi su profesionalizacija novinarskog i autorskog rada u neprofitnim medijima, širenje informativnog opsega (broja tema) i relevantnosti sadržaja (pozadine informacija) postojećih općih i specijaliziranih neprofitnih medija kao i osnivanje novih neprofitnih medija.
Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne prijedloge na pojedine dijelove teksta Nacrta, uz jasna obrazloženja i to putem obrasca sudjelovanja.

Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte: javna.rasprava-neprofitni.mediji@min-kulture.hr najkasnije do 6. lipnja 2014. godine.
Po završetku procesa savjetovanja rezultati internetskog savjetovanja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva.

Izvor: min-kulture.hr

Foto: Patrik Macek/PIXSELL